• 09 Kasım 2023 00:51
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı tesiste Türkiye 7 bin ile lider

Bu haberi dinleyin
09 Kasım 2023 Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı tesiste Türkiye 7 bin ile lider

 

Kültür veı Mehmet, Sürdürülebilir Programı kapsamında ilk aşamadaki kriterleri tamamlayan tesis sayısının 7 bini geçtiğini belirterek, "Sertifikasyon programında örnek gösteriliyoruz." dedi.

Sertifikalı tesis sayısı 7 bini geçti

Ersoy, AA muhabirine, bir yandande çeşitliliği artırdıklarını bir yandan da güvenli ve kaliteli hizmet için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Güvenli Programı ile Kovid-19 salgını sürecini çok başarılı bir şekilde yürüttüklerini ve diğer ülkelerdenrışarak pastasındaki payı artırdıklarını kaydeden,de sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla "Sürdürülebilir Programı" sürecini başlattıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin 2021'de iklim krizinin önüne geçmek amacıyla ülkelerin ortak hareket etmeleri gerektiğini kabul ettikleri uluslararası bir anlaşma olan Paris İklim Anlaşması'na taraf olduğunu anımsatan, Küresel Sürdürülebilir Konseyi ile çalışma yürüttüklerini ifade etti.

"Dünyada örnek gösteriliyoruz"

Konaklama sektöründen başlayarak Sürdürülebilir Programı sürecine dahil olduklarını anlatan, üç aşamalı bir program yürüttüklerini, birinci aşamanın 2023, ikinci aşamanın 2025 ve üçüncü aşamanın 2030 yılı sonuna kadar tamamlanmasını öngördüklerini kaydetti.

Her aşamada belli sayıda kriterlerin bulunduğunu ve tesislerin bu kriterleri yerine getirdiğini belirten, "Şu ana kadar 560'tan fazla tesisimiz üçüncü aşamayı tamamladı. Dünyada bir rekor. Çok geriden gelmemize rağmen dünyada şu anda en önde yer alıyoruz. Küresel Sürdürülebilir Konseyi tarafından sürdürülebilir konaklama tesisisyon programında örnek gösteriliyoruz." dedi.

Tesisler de gayretli

Ersoy, devlet bazında bir çalışma yürüttükleri için sürecin çok hızlı ilerlediğini ve çalışmaları kanunlarla desteklediklerini belirtti.

Tesislerin de gayretli olduğuna işaret eden, "Şu an itibarıyla birinci aşamada 7 bini geçtik, inşallah yıl sonu itibarıyla bu sayının 15 bini geçeceğini ve önümüzdeki sezona kadar tesislerin tamamınınsyon programını tamamlamış olacağını öngörüyoruz. Bu açıdan Türkiye dünyada örnek gösterilen bir ülke olacak." diye konuştu.

Bakan, konaklama tesislerinin tamamınınlık belgeli hale getirilmesiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini bildirdi. (AA)