• 29 Kasım 2023 01:40
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Suudi Arabistan Neom bölgesindeki lüks otel yatırımlarını hızlandırdı

Bu haberi dinleyin
29 Kasım 2023 Suudi Arabistan Neom bölgesindeki lüks otel yatırımlarını hızlandırdı

 

Suudi Arabistan'ın kuzeybatısındaki yeni kentsel bölgesi Neom’da, Epicon adlı projede 120 oda ve 45 plaj villasını içen lüks yatırım gün sayıyor. Epicon’un yakınlarda da 120 oda ve 45 villadan oluşan başka bir proje daha yürütülüyor.

Kerem Köfteoğlu’nun THP verilerinden derlediği bilgiye göre, Akabe Körfezi'nde yer alan Epicon, bölgenin çöl manzarasına hakim biri 225 diğeri ise 275 metreye ulaşan iki çarpıcı kule yükseliyor. Kuleler, 41 odalı ultra premium bir otel ve 14 süit ve daireden oluşan lüks rezidanslara ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanıyor.

Kulelerin yakınlarında ise 120 oda ve 45 konut plaj villasını içeren, 'Geleceğe açılan kapı' konseptiyle inşası devam eden Epicon projesi bulunuyor. Bu proje bir plaj kulübü, kişiye özel sağlıklı yaşam uygulamaları sunan bir spa, su sporları olanakları ve lüks restoranlarıyla öne çıkıyor.

Yeni yıldızı Neom

Son zamanlarda peşpeşe projelerini açıklayan Suudi Arabistan yönetimi kısa süre önce Neom'da doğal bir vadide yer alan sürdürülebilir destinasyonu Leyja'yı duyurmuştu. 

Turizmin ‘yeni yıldızı’ olarak gösterilen Neom bölgesi ekoturizm alanı olarak tasarlanıp geliştiriliyor. Bölgede 120 odadan oluşan, son teknolojiye sahip Habitas evlerinin üç önemli özelliği bulunuyor. Bu özellikler macera, spor ve teknolojinin buluştuğu Macera Evi ; doğanın kutsaması Oasis (vaha) ve eski ritüelerin son teknolojiyle harmalandığı Home of Wellness olarak karşımıza çıkıyor.