• 22 Mart 2024 09:14
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Suudi Türklere yönelik kampanya başlattı

Bu haberi dinleyin
22 Mart 2024 Suudi Türklere yönelik kampanya başlattı

Suudi Kalkınma Ajansı (STA), “Vizyon 2030” stratejileri kapsamında Suudi Arabistan’ın hızla gelişen kültür ve olanaklarını ve cazibe merkezlerini Türk seyahat severlere tanıtmak için bir kampanya başlattı.

Suudi Arabistan’ın olanaklarını çeşitlendirme konusundaki çalışmalarının bir parçası olan bu proje ile, iki ülke arasındaki kültürel alışverişi teşvik etmek ve bağları güçlendirmek de hedefleniyor. 

"Arabistan'a Hoş Geldiniz: Eşi Benzeri Olmayan Bir Destinasyon" başlıklı tanıtım kampanyası kapsamında Türk seyahatçilerin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi mekanlara çekilmesi amaçlanıyor.

Türkiye’de yürütülen tanıtım kampanyasında, hedef kitleye etkili bir şekilde ulaşmak için özel projeler geliştirilip etkinlikler düzenlenecek, dijital platformlar ve sosyal medya gibi çeşitli pazarlama kanalları kullanılacak. 

Açıklamada tanıtım kampanyası biri de Riyad’ı küresel bir merkez haline dönüştürecek ve kapasitesinin 2030'a kadar yıllık 120 milyon yolcuya çıkarılması planlanan Kral Selman Uluslararası Havalimanı projesi olduğu belirtilerek,rıca Suudi Arabistan, elektronik vize uygulaması ile kapıda vize veya 96 saat geçerli ücretsiz stopover vizesi ile Türk ziyaretçiler için seyahat kolaylığı sağlandığına işaret ediliyor.

Açıklamada “Kızıldeniz Projesi'nin bir parçası olarak Haziran 2021'den bu yana 3.6 milyon bitki ve ağaç yetiştirilmiştir ve 2026'ya kadar 30 milyon bitki ve ağaç yetiştirilmesi ve Ortadoğu'nun en büyük peyzaj fidanlığının kurulması planlanmaktadır.

Suudi Arabistan'ın kozmopolit şehri ve kültürel açıdan önemli bir merkez olan Cidde’de ise yıl boyunca Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali'nden Formula 1 yarışlarına kadar pek çok önemli etkinlik düzenlenmektedir” deniyor.