Swiss’in Sonbahar Tatili Yolcu Sayısı Geçen Yılın Biraz Altında Kaldı
Swiss, 25 Eylül-18 Ekim 2026 döneminde yaklaşık 1,33 milyon yolcu taşıdı. Geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısı yüzde 1,5 azalırken, uçuşların zamanında kalkış oranı 3,7 puan artarak yüzde 68’e yükseldi.
İsviçre merkezli hava yolu şirketi Swiss, 2026 sonbahar tatili dönemine ilişkin operasyonel sonuçlarını açıkladı. Şirket, yoğun seyahat döneminde yolcu sayısında geçen yılın gerisinde kalmasına rağmen uçuş dakikliği ve operasyonel istikrar göstergelerinde iyileşme sağladı.
25 Eylül-18 Ekim 2026 tarihleri arasında toplam 1 milyon 330 bin yolcu taşıyan Swiss, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,5 daha az yolcuya hizmet verdi. Bu dönemde toplam 10 bin 154 uçuş gerçekleştiren şirket, yüzde 98,2 operasyonel istikrar oranına ulaştı.
Zamanında Kalkış Oranı 3,7 Puan Arttı
Swiss uçuşlarının yüzde 68’i sonbahar tatili döneminde zamanında kalktı. En fazla 15 dakikalık gecikmeyle hareket eden uçuşların zamanında kabul edildiği değerlendirmeye göre şirket, geçen yılın aynı dönemine kıyasla kalkış dakikliğini 3,7 yüzde puan artırdı.
Sonbahar tatili döneminde en çok tercih edilen kısa ve orta mesafeli destinasyonlar arasında Londra, Palma de Mallorca ve Berlin yer aldı. Uzun mesafeli uçuşlarda ise New York, Chicago ve Boston öne çıktı.








Lütfen Bekleyin.