• 27 Temmuz 2022 01:54
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Swissotel satılmadı, bir yıl sonra geri alınacak”

Bu haberi dinleyin
27 Temmuz 2022 “Swissotel satılmadı, bir yıl sonra geri alınacak”

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediye'ye (İBB) ait olan İstanbul Maçka’daki Swiss otelin işletmecisi Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu şirkete satılması ile ilgili tartışmalar devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu otelin satış ihalesi ile ilgili olarak yargının verdiği karar üzerine otelin bir yıl içinde geri alınarak yeniden ihaleye çıkarılacağını söyledi.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin (İBB) Florya tesislerinde gerçekleştirilen canlı yayına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Swissotelin devrinin söz konusu olmadığını belirterek daha önce yapılan ihalede 1 milyon 225 milyon lira ödeyen kişiye bu parayı ödediklerinde otelin İBB’de olacağını buradan kâr elde edilirse satacaklarını söyledi.

İmamoğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Swiss Otel 421 milyon liraya satılmış 12 yıl önce. Buraya CHP'li birkaç meclis üyesi dava açıyor. Sonra bu iş önümüze geldi. Davayı satın alan kaybetmiş. Biz de çağırdık, "Sana paranı veremeyiz" dedik. AK Parti döneminde harcanmış. "Bize zaman tanırsanız, size anlaşmaya varız" dedik. Ben tapumu alırım, daha iyi bir fiyata satarım. Sattığım fiyattan dolayı da çok daha büyük para kazanırım. Sadece sizinle dava uzamasın diye protokol yaptık. Sana paranı bir sene sonra ödeyebiliriz. Meclis'te karar çıkması lazım. Satış kararı da çıkarsa ben kabul ederim dedim. Süreç oybirliği ile Meclis'ten çıktı. İBB olarak mutabakat yapmaya yetki aldık. Satış yetkisinden itibaren "Bir yıl içinde paranı öderiz" dedik. 1 milyon 225 milyon lirasını verdiğimiz zaman burası bizim olacak. Şu anda devir söz konusu değil. En iyi fiyatı bulursak satarız. Piyasa araştırmaları yapıyoruz. İhale süreci başlayacak. Biz buradan bir kar elde edebilirsek satacağız.”