• 14 Şubat 2024 02:20
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Tahran'daki turizm fuarına Türkiye’den oteller de katıldı

Bu haberi dinleyin
14 Şubat 2024 Tahran'daki turizm fuarına Türkiye’den oteller de katıldı

İran'da düzenlenen 17. Tahran Uluslararası ve El Sanatları Fuarı'na katılan Türk firmalar, Özbekistan, Endonezya, Tayland, başta olmak üzere birçok ülkeden katılan şirketleri, oteller ve tur firmaları bir yandan müşterileri ile iletişime geçerken diğer yandan da yeni işbirlikleri için şirketler arası görüşmelerde bulunuyor.

Fuara katılan otelcilerden Onur Çakıcı, İran'da İstanbul otellerini daha iyi tanıtmak istediklerini ve fuar süresince İranlı partner şirketler velerle görüşüp ilişkilerini daha da ilerletmeyi hedeflediklerini söyledi.

İranlı işletmecisi Salih Musevi ise 15 yıldır Türkiye'ye doğrudan seferler düzenlediklerini ve daha çok Antalya ile İstanbul'a yönelik çalıştıklarını söyledi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (ECO) "2023 Yılı Başkenti" ilan ettiği İran'ın Erdebil eyaletinden de fuara katılım oldu.

Başkentteki Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuara ülkenin bütün eyaletleri de birer stantla katılım göstererek bir yandan turistik açılım yapmaya çalışırken diğer yandan da kendilerine has el sanatlarını ziyaretçilere tanıttı.