• 19 Ocak 2022 23:51
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Tahran Van uçak seferleri 31 Ocak’ta başlıyor

Bu haberi dinleyin
19 Ocak 2022 Tahran Van uçak seferleri 31 Ocak’ta başlıyor

İranlı turistler karayolundan sonraile de Van’a gelecek.

İran'a ait özel birşirketi 31 Ocak’tan başlayacağı deneme uçuşu ile her hafta pazartesi ve cuma günleri Van’a sefer yapacak. 

Uçuş yapacak İranlışirketinin yöneticileri Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'i ziyaret ederek Tahran-Van uçak seferleri hakkında bilgi verdi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Başkonsolosluğumuz üzerinden İran'dan bir firmayla görüşmelerimiz oldu. Firma yetkilileri buraya geldi. Uçuşlarla ilgili görüşmelerde bulunduk. Tahran-Van uçuşları başlayacak. Resmi müracaatlarını yapmışlar. Eksik olan evraklarını en kısa sürede tamamlayacaklar. Şu an ilk dört uçuş için uzlaşmamız sağlandı. 31 Ocak'ta ilk seferler başlayacak. Uçuşlar ilk etapta haftanın 2 günü yapılacak. Sefer sayısı talebe göre artırılabilir. 120 kişilik Boeing 737 tipi yolcu uçağıyla seferler düzenlenecek" dedi. 

Firma yetkilisi Mahdi Arghand ise "Uçuşların her gün yapılmasını hedefliyoruz. İran'ın başka şehirlerinden de Van'a uçuşların yapılması için çalışıyoruz. Van'ınini hareketlendirecek adımlar atıyoruz. Desteklerinden ötürü Van Valisine çok teşekkür ediyorum" dedi.