• 18 Ekim 2021 09:11
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Talep olduğu sürece ‘Herşey dahil’ devam edecek, sistem para kazandırmalı”

Bu haberi dinleyin
18 Ekim 2021 “Talep olduğu sürece ‘Herşey dahil’ devam edecek, sistem para kazandırmalı”

‘Herşey dahil sistemi’ yine tartışılıyor. Gündeme gelen konuyla ilgili olarak sistemin ençok bölgedeki otelcilerin meslek kuruluşu Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı, “Bu sistemi uygulamak tek başınacinin aldığı bir karar değil, tüketici talep ettiği sürece devam edecek” dedi.

“Tartışmalar boşuna”

AKTOB Başkanı Yağcı, Hürriyet Akdeniz’den Salim Uzun’a yaptığı açıklamada ‘Bitirelim, kaldıralım’ denilen her vesile ile değişik kesimlerden eleştirilen ‘Herşey dahil’ sistemini uygulayalım mı vaz mı geçelim tartışmalarının boşuna olduğunu belirterek “ Bu, dünyada var olan sistem olduğunu” belirterek şunları söyledi:

“Talep olduğu sürece uygularız”

"Turizmi planlarken geliri de turist sayısını da düşünüyoruz. Temel unsurlarımız ürün çeşitliliği, pazar çeşitliliği ve tanıtım. Her şey dahil sistemini misafirlerimiz talep ediyor biz de uyguluyoruz. Yani bu sistemi uygulamakcinin tek başına aldığı bir karar değil.

Dünyada var olan bir sistem

Bu sistemi en iyi uygulayan ülkeler arasındayız. Kaldı ki uluslararası otel firmaları da her şey dahil sistemini paket olarak sunmaya başladılar. Bu dünyada var olan bir sistem. Sadece Türkiye'de uygulanmıyor.  

Asıl sorun sunduğunuz sistemin karşılığını alıp almadığınız. Talep olduğu sürece bu tür sistemler uygulanmaya devam eder.  

Sistemin sektör üzerinde bir yük olması engellenmeli, yani sistem para kazandırmalı”