• 10 Mart 2022 10:13
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Talya Bilişim, otellerle acenteleri birbirine bağlayan teknolojik alt yapı geliştirdi.

Bu haberi dinleyin
10 Mart 2022 Talya Bilişim, otellerle acenteleri birbirine bağlayan teknolojik alt yapı geliştirdi.

Talya Bilişim, otellerleleri birbirine bağlayan yeni B2B platformunu tanıttı. Platform,lerin otellere direkt bağlanarak otelin gerçek müsaitlik durumunu, fiyatlarını görebiliyor ve otelin belirlemiş olduğu net fiyatından hızla rezervasyon yaptırabiliyor. 

Portalın tanıtımı için basın mensuplarıyla bir araya gelen Talya Bilişim Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal, sektörüne çok ciddi bir zaman, kolaylık, verimlilik, avantaj sunan elektrahotels'in şimdiden yurtiçi ve yurtdışından büyük ilgiyle karşılandığını söyledi. Durukal, "Şu anda Türkiye genelinde 1280, global anlamda da 100 civarında otel sistemi kullanmaya başladı." dedi.

Tek portalda 

Elektrahotels portalının hem oteller, hem deler için önemli avantajlar sunduğunu belirten Nilüfer Durukal, “Otellerin çalışmak istediği yüzlerce var fakat her biriyle gidip bağlantı kurmak, satış ağına girmek, doğru komisyonu yakalamak v.b. gibi çeşitli konuları çözümlemek gerekiyor.nı şekilde de satacak otel arıyor ve bunu yaparken iletişimi hızlı bir şekilde sağlayabilmeyi, özel fiyat alabilmeyi istiyor. İşte biz tüm bunları elektrahotels portalında bir arada sunuyoruz” dedi.

"Komisyon almıyoruz"

Elektrahotels portalında otel olarak portala girildiğinde, listeliler arasında bağlantıya geçmek istenenler online olarak seçiliyor. Seçililer otelin konum, aktiviteleri, müsaitlik durumu, fiyatları v.b. gibi çeşitli bilgilerini görebiliyorlar. Bundan sonra otel için satış yapmaya başlayabiliyor ve çok ciddi bir zaman kazandırıyor.rıcanin online olarak rezervasyon göndermesini sağlayabiliyor. Üstelik Talya Bilişim bundan komisyon da almıyor. En kapsamlı web tabanlı ve bulutta çalışan otel yönetim sistemi Elektraweb kullanan otellere avantaj olarak sunulmuş durumda.

Kazan kazan modeli

Elektrahotels ile gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyleyen Nilüfer Durukal, bu sayede sektörüne hız ve büyüyen bir hacim de katmış olduklarını ifade etti: “Acente ve otellerin bir araya gelmesi, komisyon oranlarının belirlenmesi, anlaşmanın sağlanması hem zaman hem evrak yükü taşıyan bir süreç. Elektrahotels tüm bu süreci tek tıkla sağlamış oluyor,nin ve otelin operasyon giderlerini çok düşürüyor.

Dünyada tek

Dünyada tek olduklarını ifade eden Nilüfer Durukal, şunları söyledi:

“Dünyadaki hiçbir otel programının böyle bir satış platformu yok; otel veyi online olarak bir araya getiren tek PMS’iz.lerin otele otomatik bağlanıp fiyat görebildiği “sor sat” yöntemine ihtiyaç duymadan rezervasyon akışının sağlandığı bir platform yok. Ne var,nin otele verdiği ara yüz var. Otelin anlaşmalı olduğunin sunduğu uygulama otele bir ara yüz veriyor. Otel oradan gidip rezervasyon için fiyat, müsaitilik açıyor. Uygulama da otele online olarak  rezervasyon gönderiyor. Otelin çalıştığı her için bu işlemleri tekrarlaması gerekiyor. Elektrahotels ise bunların hepsini tek tek yapma külfetinden kurtarıp, tamamını toplayıp bir portal üzerinden hızlı ve kolayca yapmayı sağlıyor.”