TAV Havalimanları ve HAVAŞ’ta Üst Düzey Atamalar
Türkiye ve bölge havacılığının önde gelen işletmecisi TAV Havalimanları, Ege Bölgesi ve Milas‑Bodrum operasyonlarını kapsayan önemli üst düzey atamaları duyurdu. Şirket bünyesinde uzun yıllardır görev yapan yöneticilerin yeni pozisyonlara geçmesiyle, TAV’ın Ege yapılanmasında 2026 itibarıyla yeni bir dönem başlıyor.
Candemir Akyıldız, TAV Ege ve TAV Milas‑Bodrum’un Yeni Genel Müdürü Oldu
TAV Havalimanları’nın yaptığı açıklamaya göre Candemir Akyıldız, 1 Mayıs 2026 itibarıyla TAV Ege ve TAV Milas‑Bodrum Genel Müdürü görevine atandı. Akyıldız böylece hem İzmir Adnan Menderes Havalimanı hem de Milas‑Bodrum Havalimanı operasyonlarının başına geçmiş oldu.
Akyıldız, 25 yılı aşkın havacılık tecrübesiyle TAV bünyesinde pek çok havalimanının tasarım, inşaat ve operasyonel hazırlık süreçlerinde kritik roller üstlenmiş deneyimli bir yönetici. ACI World Facilitation & Services Committee üyeliği bulunan Akyıldız, ayrıca ACI AMPAP sertifikasına sahip az sayıdaki Türk havacılık profesyoneli arasında yer alıyor.
Erkan Balcı, TAV Holding’de Dijital Optimizasyonun Başına Geçiyor
2009’dan bu yana TAV Ege Genel Müdürü olarak görev yapan Erkan Balcı, 1 Mayıs 2026 itibarıyla İstanbul merkezdeki TAV Havalimanları Holding’de Havalimanları Optimizasyon ve Dijital Projeler Direktörü görevini üstlenecek.
Balcı’nın yeni görevi, TAV’ın dijitalleşme odaklı dönüşüm stratejisinin önemli bir parçası olarak görülüyor.
25 Yıllık TAV Yöneticisi İclal Kayaoğlu Emekli Oldu
2021’den bu yana TAV Milas‑Bodrum Genel Müdürü olarak görev yapan ve toplam 25 yıldır TAV bünyesinde bulunan İclal Kayaoğlu, 1 Nisan 2026 itibarıyla emekliliğe ayrıldı.
Kayaoğlu, özellikle yenilenebilir enerji projeleri, karbon nötrlük çalışmaları ve Milas‑Bodrum’un GES projesinin devreye alınması gibi çevresel sürdürülebilirlik alanında kritik girişimlere öncülük etmiş bir isim olarak şirket tarihinde önemli bir yere sahip.
Teknik ve Operasyonel Kadrolarda Dikkat Çeken Yeni Atamalar
TAV Havalimanları, Ege bölgesi yapılanmasına paralel olarak teknik ve operasyonel kadrolarda da yenilenmeye gitti:
Okay Taşdemir – TAV Milas‑Bodrum Direktörü
TAV Milas‑Bodrum Teknik Hizmetler Koordinatörü olarak görev yapan Okay Taşdemir,
1 Nisan 2026’dan itibaren havalimanının yeni Direktörü oldu.
Erdost Erden – TAV Ege Operasyon GMY
TAV Havalimanları Holding Ticari İşler Koordinatörü Erdost Erden,
1 Mayıs 2026 itibarıyla TAV Ege Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
Bu atamalarla birlikte hem Milas‑Bodrum hem de İzmir operasyonlarında daha çevik ve bölgesel odaklı bir yönetim modeli hedefleniyor.
Akyıldız ve Balcı Yeni Görevlerinde Kime Bağlı Çalışacak?
Her iki yönetici de TAV Havalimanları Holding'in Havalimanları (COO) Grup Başkanı Mete Erna’ya bağlı olarak görev yapacak.
Mete Erna, daha önce HAVAŞ Genel Müdürlüğü ve ardından TAV Airports COO pozisyonuna yükselmiş, grup içi dönüşümün kilit rollerinden biri olmuştu.








Lütfen Bekleyin.