• 03 Nisan 2022 21:08
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

THY’den turizme katkı: Transit yolcuya İstanbul’da ücretsiz konaklama verilecek

Bu haberi dinleyin
03 Nisan 2022 THY’den turizme katkı: Transit yolcuya İstanbul’da ücretsiz konaklama verilecek

THY Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, transit yolcu İstanbul'da bir gece geçirirse oteli’nin ödeyeceğini, ikinci, üçüncü geceler kalmak isterse günlük 50 Euro fark ödeyeceğini belirterek “Amaç, bir daha ki sefere ben İstanbul'a direkt geleyim dedirtmek” diyor. 

THY Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Hürriyet’ten Uğur Cebeci’ye yaptığı açıklamada şirket ile ilgili bilgi verirkene de katkı sağlayacak projeyi de anlattı.

“Hedef, şirket koltuklarını doldururken, kentin otel odaları, turları da para kazansın. Bir zincir bu” diyen Bolat, şunları söylüyor:

“İstanbul'a inerken yolculara İstanbul tanıtılacak. Adam yolculuktan gelmiş, inmeye yakın transit yolcu da olabilir ona İstanbul tanıtılacak. Onun için "stop over" var. İstanbul'da bir gece geçirirse oteli ödeyecek, ikinci, üçüncü geceler kalmak isterse günlük 50 Euro kadar bir fark verecek. 

Yani transit giden yolcuya "Bir daha ki sefere ben İstanbul'a direkt geleyim" dedirtmeye çalışılacak. 

"Transit yolcu otele giderken bavulunu bile almasına gerek olmayacak. Sonraki gün uçuşa giderken her şey hazır olacak. Yeter ki bu kültür, gastronomi ve alışveriş başkenti İstanbul daha fazla tanınsın."