• 25 Nisan 2024 12:47
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

THY Rusya'nın istediğini yaptı

Bu haberi dinleyin
25 Nisan 2024 THY Rusya'nın istediğini yaptı

 

Rusya'dan gelen yoğun şikayetler üzerine Türk Hava Yolları, Türkiye üzerinden transit olarak Latin Amerika'ya seyahat eden Ruslar için geçeri uyarı notunu bir notu Rusçaya çevirdi.

RBC'nın aktardığına göre Türkşirketi Türk Hava Yolları, uyarı bilgisinince ve Türkçe olarak yayınlanmasından yaklaşık iki sonra Latin Amerika'ya seyahat eden yolcular için Rusça bilgi vermeye başladı.

Açıklamada Karakas (Venezuela), Mexico City ve Cancun (Meksika), Bogota (Kolombiya), Havana (Küba) ve Sao Paulo (Brezilya) havalimanlarına yapılan uçuşlarda yolculara uygulanabilecek ek talepler listeliyor.

Moskovski Komsomolets gazetesi haberi, "THY Rus yolculara lütufta bulundu" ironik başlığıyla duyurdu.

Öte yandan'da devlet başkanlığına bağlı İnsan Hakları Konseyi,'nin bazı uçuşlaralı yolcuları almamasıyla ilgili olarak Türk büyükelçiliğine başvuruda bulundu. Konseyden yapılan açıklamaya göre Büyükelçi Tanju Bilgiç'e yapılan başvuruda "THY'nin vatandaşlarına karşı Rusofob nitelikte ve kaba davranışlarda bulunulduğundan endişe edildiği" dile getirildi.

Bu arada'nın Meksika Büyükelçiliği basın sözcüsü Andrey Zemski, RIA Novosti'ye verdiği röportajda, diplomatik misyonun Rusların Latin Amerika'ya uçuşunun engellendiği vakalarından haberdar olduğunu ve Meksikalı yetkililerle temas halinde olduğunu söyledi. Zemski, "Meksika genel olarak, birçok insanın burayı geçiş ülkesi olarak kullanması da dahil olmak üzere, ülkede kötüleşen göç sorunu nedeniyle yabancılar için daha sıkı sınır kontrolünü gerekli görüyor" dedi.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma kurumu verilerine göre, geçen yıl 2,8 milyondan fazla insan Meksika sınırını geçerek ABD'ye yasa dışı giriş yaptı. Bu, ülke tarihinde rekor oldu. Fox News'e göre yalnızca Aralık 2023'te Meksika'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne giren yasa dışı göçmenlerin sayısı 300 bin kişiyi aştı.

Kommersant'ın haberine göre'nin Rusları İstanbul'dan transferle Latin Amerika'ya taşımayı reddetmesi, Rus turistlerin aktarma noktası olarak BAE, Orta Asya veya Küba bağlantılarını tercih etmeye zorlamaya başladı. Uzmanlar, bunun'dan Meksika'ya turist akışında yüzde 30-40 oranında azaltacağını tahmin ediyor.