• 07 Mayıs 2024 07:49
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TL gibi, Yen değer yitirince Japonya Avrupalılar için ucuz ülke oldu

Bu haberi dinleyin
07 Mayıs 2024 TL gibi, Yen değer yitirince Japonya Avrupalılar için ucuz ülke oldu

 

Japonya, ülkenin para birimi Yen’deki önlenemeyen değer kaybının da etkisiyle turist akınına uğradı. 

Japonya, devam eden deflasyon ve yen'in euro ve ABD dolarına göre zayıf olması nedeniyle seyahat hedefi olarak giderek daha ucuz hale geliyor. Bunun yerel fiyatlar üzerinde etkisi var. Seyahat platformu Opodo, Frankfurt'taki öğle yemeğinin şu anda Tokyo'dakinden neredeyse üç kat daha pahalı olduğunu bildirdi 

Handelsblatt'ın haberine göre konaklama fiyatları da giderek ucuzluyor. Buna göre kapsül otelde bir gece sadece 18 euro karşılığında geçirilebiliyor, Alman gençlik pansiyonları ise daha fazla ücret alıyor. Fiyat karşılaştırmasına göre Japonya'da toplu taşıma, taksi yolculukları veya kahve ortalama olarak buraya göre daha ucuz. Çay, suşi veya tapınaklara giriş gibi diğer fiyatlar değişmedi.

Genel deflasyon ve görece zayıf yen, Doğu Asya ülkesini giderek daha fazla tercih eden gezginlerin ilgisini çekiyor. Japonya büyüyor. Alman Seyahat Birliği (DRV), "Japonya'ya seyahat etme isteği uzun süredir olduğundan daha yüksek" diyor. Martında ülkeye ilk kez üç milyon yabancı turist geldi; yalnızca Ocak'tan Mart'a kadar 73.000 Alman, Corona öncesi 2019 yılına göre daha fazla.

Avrupa ülkeleri ile ABD'nin yanı sıra, birçok Asya ülkesinden Japonya'ya gelen milyonlarca ziyaretçi, sektörünün yüzünü güldürdü. Tokyo'nun tarihi semti Asakusa'da da turist yoğunluğu yaşanırken ziyaretçiler kur farkının getirdiği avantajla dev metropolün tadını çıkardı.

Ziyaretçi rekoru kırıldı

Japonya Ulusal Örgütü (JNTO) ülkeye gelen yabancı ziyaretçi sayısının Martında bir önceki yıla göre yüzde 69,5 artarak 3,08 milyona ulaştığını velık ziyaretçi rekoru kırıldığını açıklamıştı. Uzmanlar turist sayısındaki artışın nedenlerinden birinin Yen’deki değer kaybı olduğunu belirtmişti. Japon yeni son olarak geçtiğimiz Pazartesi günü ABD doları karşısında 160 Yen’e gerileyerek son 34 yılın en düşük seviyesine ulaşmıştı.