• 11 Temmuz 2023 23:16
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TUI, Booking.com’a rakip mi olacak

Bu haberi dinleyin
11 Temmuz 2023 TUI, Booking.com’a rakip mi olacak

Avrupa seyahat endüstrisi pazarının en büyük grubu TUI, online (çevrimiçi) otel rezervasyon sisteminin en büyüğü olan Booking.com’a rakip olacak sistemini genişletiyor.
TUI, İskandinavya ülkeleri pazarına yönelik olarak yedi önce İsveç, Finlandiya, Norveç ve Danimarka’ya başlattığı sistemi şimdi de’de devreye sokuyor.

TUI Grup CEO'su Sebastian Ebel konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Yalnızca konaklama, daha önce sahip olmadığımız bir şey. Müşteri için giderek daha önemli hale geliyor ve biz bunu sunmak istiyoruz.

“Bir gecelik oda veya dinamik bir paket satabilmek için bir TUI eko-sistemi yaratmak istiyoruz. İlk dört haftada gördüğümüz talep bizi şaşırttı. 

62 ülkede 30 bin otel

TUI’nin Booking.com ve Expedia benzeri sistemdeki otel sayısını yıl sonuna kadar 62 ülkede 30.000'e çıkarmayı hedefliyor. 

Sistemin pazarındaki durumunu değerlendiren TUI UK & İreland Genel Müdürü Andrew Flintham, hizmetin şu anda yalnız tüketicilere sunulduğunu, ancak şirketin stratejisinin sistemi seyahatlerine de açmak olduğunu söyledi.

Flintham, bu sistem ile mevcut müşterilerinden gelen yalnız otel rezervasyonu yapıp gerisini kendisinin düzenleyeceği paket oluşturma taleplerini karşılarkennı zamanda paket sözleşmesi yapmak zorunda kalmadan tatillerini planlamak isteyen, daha fazla esneklik arayan yeni müşterileri de çekeceklerine inandıklarını söylüyor.

Bu sistemde tatilcilerin bir haftalık ya da 14 günlük paket almak zorunda olmadıklarını belirten Flintham, "Birleşik Krallık'taki en büyük seyahat web sitesiyiz, dolayısıyla çok geniş bir müşteri tabanımız var. Bu hizmet ilk olarak yedi önce İsveç'te başlatıldı ve şu anda Finlandiya, Norveç ve Danimarka gibi diğer İskandinav pazarlarında da müşterilere sunuluyor” dedi.