• 17 Aralık 2023 22:34
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TUI: ”Klasik tur operatörlüğünün rolü azaldı, ama hâlâ önemli”

Bu haberi dinleyin
17 Aralık 2023 TUI: ”Klasik tur operatörlüğünün rolü azaldı, ama hâlâ önemli”

 

Avrupa seyahat pazarının en büyük grubu TUI, ana faaliyet alanı olan tur operatörlüğü bölümü zayıflarken aldığı stratejik kararla otelcilik alanına odaklanmaya devam ediyor.

Grup en büyük kârı elde ettiği konaklama ve kruvaziyer alanındaki faaliyetlerini büyütmeye devam ederken tur operatörlüğü bölümünü dönüştürme çalışmaları yapıyor. 

Ekonomi Gazetesi Seyahat Endübtrisi sayfasındaki habere göre TUI CEO’su Sebastian Ebel Ebel, “Garantili ve sabit kotalı klasik tur operatörlüğünün rolü azalmasına, büyüme planlarında çok az rol oynamasına rağmen önemini koruyor. Seyahatleriyle işbirliği de hayati önem taşıyor, onların kilit rollerini değiştirmeye yönelik herhangi bir çabamız da yok” dedi.

“Kâr otelcilikte”

TUI CEO’su Sebastian Ebel 2023 yılı bilançosuyla ilgili bilgi verirken 550 milyon Euro'luk İşletme kârının 236 milyon dolarlık bölümünün otelcilik ve alanındaki faaliyetten gelirken, kruvaziyer alanı da 236 milyon Euro'luk katkıda bulundu; bu miktar, tüm pazarlardaki tur operatörleri veşirketlerinin toplamı kadardır” dedi.

Grubun ana faaliyet alanı olan tur operatörlüğü faaliyetini değerlendiren Ebel, “Bu, genel bilanço açısından trajik değil ancak işimizin çekirdeği görünüşe göre kilo kaybediyor” dedi ve ekledi. “Tur operatörlüğü işi "dönüşüm içinde" dedi.

“Optimize edilecek”

Ebel tur operatörlüğü alanındaki dönüşümün gelecekte kapasitelerin kullanılması ve "ortak ve ölçeklenebilir platformlar temelinde yeni ürünler ve yeni konuklar aracılığıyla büyüme sağlamak için pazar konumlarının güçlendirilmesi" şeklinde olacağını belirterek “TUI, geçen yıl dahil ek pazarlarda yalnızca otel, yalnızca uçuş ve dinamik paketleme alanlarında iş için grup çapında platformları kullanıma sundu ve bu platformların kapasitelerini geliştirmeye ve optimize etmeye devam edecek. Bu, garantili ve sabit kotalı klasik tur operatörlüğü işinin önemini koruduğu ancak büyüme planlarında çok az rol oynadığı anlamına geliyor” dedi.

TUI CEO’su "Uygulama aracılığıyla dijital olarak satılan seyahatlerde daha fazla büyüme elde etmek için uygulamamızı daha da geliştirmek ve buraya odaklanmak istiyoruz. Bunı zamanda "pazarlama yetkilerinin daha iyi yakalanmasını, otomatik pazarlamanın tüm ürün ve kanallara genişletilmesini ve iyileştirilmiş kanallar arası pazarlama yoluyla satışların artırılmasını" da içerir” dedi.