• 06 Mart 2021 22:12
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TUI ve DRV’den Türkiye için iyi haberler var, gözler Merkel’de

Bu haberi dinleyin
06 Mart 2021 TUI ve DRV’den Türkiye için iyi haberler var, gözler Merkel’de

Almanya’dan Türkiye için iki iyi haber peş peşe geldi. 

TUI, seyahat uyarısına rağmen Antalya seyahatlerine start vereceğini söyledi. Alman Seyahatleri Birliği (DRV) de Türkiye'ye tatile gitmek isteyenler için "güvenli koridor" talep etti.

Üçüncü dalga endişesine rağmenvirüs önlemlerini kademeli olarak gevşeten'da gözler uygulanan seyahat kısıtlamalarına çevrildi.

Bunun için de gözler Başbakan Angela Merkel’de.

Merkel uygulanmakta olan kısıtlamaların 22 martta kısmen rahatlatılacağını söylemiş ancak seyahat kısıtlamaları için bir şey söylememişti.

Sektör Merkel’in paskalya bayramı öncesi seyahat kısıtlamalarının kaldırılasını istiyor.

Geçen yıl yurtdışı planlarını iptal etmek zorunda kalanlar, hükümetten seyahat sınırlamalarında da açılıma gitmesini bekliyor. 

DRV: Türkiye seyahat koridoruna alınmalı

DW Türkçe'ye konuşan Alman Seyahatleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, "Çok talep gören ülkelerden biri olan Türkiye'nin de tatil koridoru içine alınmasını istediklerini söyledi.

"Seyahatleri ve tur operatörlerinin Türkiye'ye seyahat imkanı sunabilmeleri büyük önem taşıyor" diyen Fiebig,'da bu yaz tatil yapabilme beklentisinin yüksek olduğunu söyledi.

DRV Başkanı Norbert Fiebig'dan Türkiye'nin farklı tatil bölgelerine "güvenli koridorlar" oluşturulmasını istediklerini belirterek "Geçen yıl ve Türkiye, Türkiye'deki farklı tatil beldelerine "güvenli koridor" düzenlemesi konusunda anlaşmış, tatil imkanı sağlanmıştı. Bu yıl da gayet tabi salgın imkan tanıdığı ölçüde, bu düzenlemenin uygulanmasını arzu ediyoruz" dedi.

TUI, Antalya için start verdi

Bu arada TUI Alman hükümetinin seyahat uyarısına rağmen, Türkiye tatili için düğmeye bastı.

DW Türkçe'ye konuşan TUI Sözcüsü Susanne Stünckel, seyahat uyarısına rağmen Antalya'da tatil yapma imkanı sunduklarını açıkladı. 

Türkiye'nin geleneksel olarak TUI müşterilerinin en sevdikleri tatil ülkelerinden biri olduğuna işaret eden Stünckel, salgın döneminde müşterilerinin endişe taşımadan tatil yapabilmesini sağlamayı hedeflediklerini, bunun için de Türkiye'ye sundukları seyahatlerde TUI'nin Covid Koruma Sigortası'nın geçerli olacağını belirtti.

Gözler Merkel’de

Şimdi dikkatler, Merkel hükümetinin ihtiyatlı açılım politikalarında. Konunun, 22 Mart tarihinde sonra yapılacak toplantıda gündeme gelebileceği belirtiliyor.