• 12 Kasım 2023 21:33
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Tur operatörleri seyahat acentelerinin önemini yeniden keşfediyor

Bu haberi dinleyin
12 Kasım 2023 Tur operatörleri seyahat acentelerinin önemini yeniden keşfediyor

Tur operatörlerinin seyahatlerini küçümseyip dışlamaları tersine dönüyor.

Son yıllarda yaşanan küresel salgın (Pandemi) döneminde zirveye ulaşan tur operatörlerinin seyahatlerinin komisyonlarını düşürme ile başlayıp onları dışlayıcı programlar oluştururken şimdi tersi politikalar izleniyor.

Bu noktada seyahatlerini küstüren TUI şimdi onlarla barışma çalışmaları için başlattığı çalışmaları hızlandırdı.

TUI'nin küstürdüğülerle barışma çalışmaları 

TUI Ticari Direktör Phillip Iveson, bağımsızlerin planları için hayati olduğunu,lere yeniden odaklanmasının yeni dönemin bir parçası olacağını belirterek "Bu nedenle onlara, 2025 yazında ücretsiz çocuk yerlerimiz de dahil olmak üzere çeşitli olanaklar sağlıyoruz" dedi.

Jet2: Stajyerlere 5’er bin sterlin

Jet2 Holidays İcra Kurulu Başkanı Steve Heapy, şirketin pazar liderliğine kadar yükselmesinde seyahatlerin önemli bir rol oynadığını söylüyor. “İnsana yatırım yapmanın yalnız ahlaki bir zorunluluk değil,nı zamanda birlikte yaptığımız işi güçlendiren önemli bir stratejik adımdır”diyen Heapy, “Bağımsız seyahatsi ortaklarımızın yetenekli personel yetiştirmelerine yapılan bu yatırımdan büyük yarar sağlayacağını biliyoruz.

Bu alanda yapacağımız işbirliği ile daha güçlü, daha vasıflı bir iş gücü ve sektörümüz için daha parlak bir gelecek yaratabileceğimize inanıyoruz” diyor.

easyJet deleri önemsiyor

easyJet Holidays CEO’su Garry Wilson da "Seyahatleriyle olan ilişkimiz beklentilerimizi çok aştı; önümüzdeki dönem için önümüze koyduğumuz büyüme hedefinin gerçekleşmesinde seyahatlerinin önemli rol oynayacağını düşünüyorum” dedi.

Coral/Ferien: “Online satışlar artıyor amaler hâlâ önemli”

Coral Travel Group (CTH) bünyesindeki tur operatörlerinden’daki Coral Travel/Ferien Touristik, seyahatlerini işini kolaylaştırıp gelirini artıracak programlar geliştiriyor.

Genel Müdür Koray Çavdır ve Satış Müdürü Ender Karadağ, yaptıkları açıklamada, online satışların artığı ancaklerin hala önemli  olduğunu belirterek, seyahatleriyle ilişkilerini geliştirmeye önem verdiklerini söyledi. 

“Coral Travel/Ferien Touristik olarak satışların kişisel bir iletişime ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz” diyen Coral/Ferien yöneticileri şunları söylüyor: ”Şu anda seyahatleriyle yakın çalışan üç bölge müdürünü altıya çıkaracaklarını belirterek “Seyahatlerinde satışlar ciddi oranda arttı. Bu ilişkilerimizde doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Satış ortaklarımızla olan işbirliğimiz güvenin oluşmasını sağıyor. Bu güven ve çalışmalarımız nedeniyle seyahatleri bizimle çalışmak istiyor.”

Anex:lere önem veriyoruz

Anex Müdürü Murat Kızılsaç “Klasiklerin hala önemli bir yer tuttuğu pazarında Anex’in seyahatleriyle ilişkilere özel önem verdiklerini belirterek “Tur operatörlerinin içinde seyahatlerine en fazla önem veren tur operatörüyüz. Zaten o sayede satış alabiliyoruz. Diğer operatörlerin direkt kendi satış kanalları üzerinden satma, müşteriye direkt ulaşma çabaları varken bizlere önem veriyoruz. Bizde seyahatlerinin satışlarda payı yüzde 40’ın üzerinde” diyor.