• 16 Şubat 2024 13:25
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Tur operatörlerimiz Suudi Arabistan’a da turist götürebilir”

Bu haberi dinleyin
16 Şubat 2024 “Tur operatörlerimiz Suudi Arabistan’a da turist götürebilir”

Hazine ve Maliyeı Şimşek, Suudi Arabistan'ın iddialı hedeflerinin gerçekleştirilmesi için Türkiye'nin yardımcı olabileceğini belirterek, "Bu alanlarda işbirliği hem bizim hem onların menfaatine." dedi.

Mehmet Şimşek, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Suudi Arabistan'ın çok iddialı hedefleri bulunduğunu belirterek, "Türkiye, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde yardımcı olabilir. Çünkü bizim mevsimler örtüşmüyor; onların mevsimi kış, bizimki genelde yaz ve sonbahardır" dedi ve ekledi: " Oraya tur operatörlerimiz ile turist götürmeye de katkıda bulunabiliriz. Dolayısıyla Türkiye ile Suudi Arabistan'ın bu alanlarda işbirliği yapması hem bizim hem onların menfaatine. Tur operatörlerimiz yazın buraya nasıl turist getiriyorlarsa, para kazanarak, oraya da turist götürebilirler. Türkiye'nin bu konuda çok ciddi birikimi var." 
"Hizmet ihracatını çok önemsiyoruz"

Bakan Şimşek, amaçlarının hizmet ihracatını büyütmek olduğunu belirterek, burada 100 milyar doların üzerine ulaştıklarını, bu rakamı daha da büyütmek istediklerini söyledi.