• 06 Mayıs 2024 00:10
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Turistlerin şehre girişi ücretli, alkol satışı yasak, bikiniyle dolaşmaya ceza

Bu haberi dinleyin
06 Mayıs 2024 Turistlerin şehre girişi ücretli, alkol satışı yasak, bikiniyle dolaşmaya ceza

Avrupa ülkelerinde aşırı ziyaretçi trafiği ve yerel halkı rahatsız eden eylemleri önlemek amacıyla önlem alan destinasyonlara her gün bir yenisi daha ekleniyor.

İtalya, ve Hollanda merkezi ve yerel yönetimleri bu yönde aldıkları önlemler ve getirdikleri düzenlemelerle önde gidiyor.

Cam ambalajlı içecek yasak

Milano belediye yönetimi şehirdeki gece hayatını düzenlemeye yönelik çalışmaları kapsamında, belli saatlerde cam ve teneke ambalajda içecek satışını yasakladı. Gerekçe olarak, kent sakinlerinin gece hayatından rahatsız olması gösterildi. 

I Haziran'a kadar denenecek uygulama kapsamında; Duomo Meydanı. Barış Takı (Arco della Pace). Darscna, Navigli, Bicocca gibi 12 turistik bölgede saat 22'den 05’e kadar cam ve teneke ambalaj içerisinde içki ya da meşrubat satışına izin verilmeyecek.

Belediye Başkanı Giuseppe Sala "Düzenleme, kent sakinlerinin rahatsız edilmemesi amacını taşıyor. Çılgın gece hayatı hem gürültüye hem tehlikeli yaralanmalara da yol açıyor” dedi. 

Belediye, gece yarısından sonra dondurma ve pizza satışını da engellemeye hazırlanıyor. 

Bikiniyle dolaşmaya ceza

İtalya'nın Veneto'daki Lignano kenti belediyesi de şehrin sokaklarında bikini ve boxer şortla dolaşmayı yasaklamak istiyor.

"Şehrin namusunu" korumayı amaçladığı söylenen yeni kurala göre şehirde bikiniyle dolaşanlar, nerede dolaştıklarına bağlı olarak 25 ila 500 avro arasında para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Alkol satışı ve kullanımı yasak

İspanya’nın Balear Dairesi kamuya açık yollarda alkol tüketimini yasaklama kararı aldı.

Toledo’ya da giriş ücretli 

İtalya’da Venedik’e gelen turist sayısına kısıtlama getirmek için şehre girişi ücretli hale getirmesinin ardından’nın Toledo bölgesi de benzer karar almaya gidiyor. Bu arada çeşitli bölgelerde turistlere yönelik kısıtlamalar getiriliyor, düzenlemelere gidiliyor.

Toledo Belediye Başkanı Carlos Velázquez, organize ziyaretlerle gelen ve burada sadece bir gün ya da birkaç saat geçirenlerden ücret alınmasının gündemde olduğunu belirterek bunu gelenlerin şehirde bir şeyler bırakmalarını sağlamak için yapmayı düşündüklerini söyledi.

Hollanda Uyuşturucu serbestliğine kısıtlama

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema da Hollanda’nın narkotik bir ülkeye dönüştüğünü belirterek, yeni düzenlemeler getirilmesi çağrısında bulundu.

Halsema, uyuşturucu kaçakçılığının yıkıcı etkisine karşı, kokain satışının devlet kontrolünde yeniden düzenlenmesi gerektiğini savundu.