• 02 Ocak 2022 21:05
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Turizm Denizbank için stratejik sektördür. 6.900 şirkete hizmet veriyoruz”

Bu haberi dinleyin
02 Ocak 2022 “Turizm Denizbank için stratejik sektördür. 6.900 şirkete hizmet veriyoruz”

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye'nin cari açığının kapanmasına yönelik katkısı, istihdam kapasitesi ve birçok alt sektörü beslemesi nedeniylei stratejik sektör olarak konumlandırdıkları söyledi.

Ateş, bu kapsamda, iştirakleri olan DenizBank AG ve DenizBank Moskova'yı da dahil ederek oluşturdukları ekosistemle yurt dışındaki turiste ilk dokunuştan, otellere ve tedarikçilere kadar nakit akışa aracılık ettiklerini aktaran Ateş, sundukları ürün ve hizmetlerle sektöre desteği sürdürdüklerini belirtti.

"6.900 müşteriye hizmet veriyoruz " 

Sadece büyük firmalara değil, KOBİ sınıfına giren küçük oteller, restoranlar dahil olmak üzere toplam 6 bin 900 müşteriye hizmet verdiklerinin belirten Ateş, Dünya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi,

"Özellikle salgının sektöre etkisinin en üst seviyeye çıktığı 2020 ve 2021 yıllarında, daha önceki sıkıntılı dönemlerde olduğu gibicilerimizin yanında olmaya devam ettik. Bu iki yılda, tümlerimizin neredeyse yarısına tekabül eden 1,4 milyar dolar büyüklüğündekimizi,cilerimizin nakit akışını rahatlatacak şekilde yeniden yapılandırdık ya da öteledik." 

“2022 sektörü için çıkış yılı olacak” 

Ateş, dünya genelinde hedef pazarlarda harcamalarına aktarılabilecek tasarrufların artması, gerekse salgının etkilerinin kontrol edilmesi yönündeki beklentilerimiz ışığında, 2022'nin sektörü için tam bir çıkış yılı olmasını öngörüyoruz" dedi. 

"Sürdürülebilirlik kutup yıldızımız" 

Ateş, "DenizBank Finansal Hizmetler Grubu olarak cilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bir yandan müşterilerimizin nakit akışına yönelik ürün ve hizmetlerimizi sunarken, diğer yandan ülkemize istihdam yaratacak yatırımların takipçisi olacağız. Bunları sağlarken, Türkiye'nin de taraf olduğu ve sektörünü önemli ölçüde etkileyecek Paris Anlaşması'nın getirdiği sürdürülebilirlik kavramının sektörü içinde yaygınlaşmasına yönelik adımları destekleyeceğiz" diye konuştu.

“Stratejimiz müşteri portföyümüz ile örtüşüyor"

Hakan Ateş, DenizBank olarak 2021'de sürdürebilirlik politikalarını belirlediklerini, sürdürülebilirliği bundan sonra bankanın iş stratejilerinde kutup yıldızı olarak göreceklerini dile getirdi. Sürdürülebilirlik yönetim sistemini kurdukları bilgisini veren Ateş, "Önümüzdeki dönemde bankamızın faaliyetlerinden kaynaklı direkt çevre-sosyal etki ve karbon emisyonu başta olmak üzere pek çok kriteri ölçümleyecek ve azaltmak için elimizden geleni yapacağız. Banka olarak sürdürülebilirlik elçisi rolümüzü, hizmetlerimiz aracılığıyla olumlu etki yaratmak ve paydaşlarımıza sürdürülebilir tercihler yapma konusunda ilham vererek sürdürülebilir finansmana yön vermek olarak tanımlıyoruz. Niş sektörlerimiz ve müşteri portföyümüz de aslında sürdürülebilirlik stratejimizle örtüşüyor" dedi.

DenizBank olarak gezegenin geleceği ve doğal kaynakların korunması açısından sürdürülebilirlik kavramını iş modelinin kalbine koymayı hedeflediklerinin altını çizen Ateş açıklamasında şunları söyledi,

"Özellikle odağımız belirlediğimiz tarım,, temiz su, kadının güçlendirilmesi ve teknolojide faaliyetlerimizi yoğunlaştırarak yeni ürünler geliştirecek; bu alanlarda faaliyet gösteren işletmelere desteğimizi artıracağız."