• 12 Mart 2024 08:33
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Turizmde 9 günlük bayram tatili beklentisi

Bu haberi dinleyin
12 Mart 2024 Turizmde 9 günlük bayram tatili beklentisi

Antalya'daciler, 8 Nisan'da resmi tatil ilan edilip haftanın birleştirilmesi ve sektöründe canlanma yaşanması çağrısında bulundu. 

Antalya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkam Kaan Kavaloğlu, martının üçüncü haftası itibarıyla nevruz döneminin de başlayacağını hatırlatarak, "Bütün Türk dünyası, Türk coğrafyasını da ilgilendiren bir tatü dönemi bu. Nevruz, baharın gelişini müjdeliyor. Hemen arkasından Avrupa'daki Paskalya tatili var ve sonrasında Ramazan Bayramı olacak. Ramazan Bayramında da eğer tatil dönemi bir gün uzatılırsa ve bu önceden açıklanabilirse toplam dokuz gün tatil söz konusu olacak" dedi. 

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu da, bayram tatilinin dokuz güne çıkarılmasının sektörüne önemli katkı sağlayacağını belirtti. Saatçioğlu, "Pazartesi gününün resmi tatil ilan edilmesi ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir karar alındığı takdirde son dakika rezervasyonlarının artacağını düşünüyoruz. Ama eskisi gibi insanlar, 6-7 günlük tatilden daha çok kısa tatiller tercih ediyor. Ramazan Bayramı tatili için de 3-4 veya 4-5 günlük tatil rezervasyonları alacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu. 

'Sezon erken başlar' 

Geçen yıl sezonunun çok geç başladığına dikkat çeken Kavaloğlu, bu yıl dokuz günlük bayram tatili yaşanırsa, tersi durumun söz konusu olacağım vurguladı. Kavaloğlu, "Dokuz günlük tatil, sezonun erken başlamasına da neden olacak" diye konuştu. (Mehmet Çınar/DHA)