• 18 Mart 2024 08:22
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Turizmde Almanya ve Benelüks ülkelerinde ilk sırada”

Bu haberi dinleyin
18 Mart 2024 “Turizmde Almanya ve Benelüks ülkelerinde ilk sırada”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu,, Benelüks ve İskandinav ülkeleri ile pazarında tur operatörü satışlarında Türkiye'nin birinci sırada olduğunu açıkladı. Kavaloğlu, Antalya'ya bu yıl ilk defa 4 milyonun üzerinde Alman turist geleceğini de söyledi. AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, erken rezervasyonla ilgili ilk verileri de o dönemde aldıklarını söyledi.

Türkiyesiz ve Antalyasız dünya olmaz

“Antalya'nın bu yıl 17 milyonu geçeceğine inanıyorum” diyen Kavaloğlu şunları söyledi:

“Avrupa Birliği pandemi dönemini çok kötü atlattı. Dolayısıyla pandemi sonrasında da kendi iç hareketi gibi değerlendiriyor faaliyetlerini. 

Yani'ya, İtalya'ya, Fransa'ya,'a, Portekiz'e talep yaratma peşindeler. Bunda kendilerine göre haklı olabilirler ama ben her zaman söylüyorum, Antalya'sız ve Türkiye'siz bir dünyai olamaz. Çünkü biz fayda-maliyet analizinin tüketici lehine olduğu bir destinasyonuz. 

Bu anlamda bizim verdiğimiz kaliteli hizmeti diğer bölgelerin verebilmesi şu an için çok mümkün değil. Bizim uyguladığımız sistemleri örnek almaya çalışıyorlar. 

Hem'den, hem Benelüks (Belçika-Hollanda-Lüksemburg) ülkelerinden, hem İskandinavya'dan (Norveç, İsveç, Danimarka-Finlandiya), hem'dan tur operatörlerinin satışlarında şu anda Türkiye, birinci sırada. Bu da bizim için gurur verici."

Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail’in Filistin’e saldırısı

Rusya pazarını da değerlendiren Kavaloğlu, Türkiye'nin kaynak pazarlarından ile arasındaki savaşın devam etmesinin çok büyük dezavantaj olduğunu belirterek, "Eğer sezonun ikinci yarısının başlarında bu savaşın bitmesi, bu savaşın durması anlamında çok olumlu olur. Hemen güneyimizdeki İsrail-Filistin gerilimi de bizi açıkçası Orta Doğu'dan gelen turistler anlamında etkiliyor. Yani coğrafyamızdaki bu gerginliklerin bitmesiyle anlamında çok daha olumlu konuşmak mümkün olacak" diye konuştu.