• 25 Temmuz 2023 01:29
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Turizmde çalışan kadın erkek sayısı eşit, ama ücretler eşitsiz

Bu haberi dinleyin
25 Temmuz 2023 Turizmde çalışan kadın erkek sayısı eşit, ama ücretler eşitsiz

eyahat endüstrisinde çalışan kadın ve erkek sayısının bir birine yakın olduğu ancak ücretlerde durumun kadınların aleyhine olduğu bildirildi.

Ruanda Kigali'de düzenlenen “Women Deliver Global- Dünyanın Geleceğinde Kadınlar” Konferansı’nda konuşan Dünya Seyahat ve Konseyi (WTTC) Başkanı ve CEO'su Julia Simpson kadınların seyahat endüstrisindeki konumunu değerlendirdi. WTTC Başkanı Simpson yaptığı değerlendirmede “Seyahat endüstrisinde kadınları merkeze almak, sektör ve küresel ekonomi için daha iyi bir gelecek sağlayacaktır” dedi.

Simpson, Uluslararası Sosyal Örgütü'nden (ISTO) elde edilen verilerde, seyahat endüstrisinde kadınların çalışan nüfusun yüzde 54'ünü oluşturduğunun görüldüğünü ancak kadınların erkeklere göre yüzde 15 daha az kazandığını ücretlerdeki durumun kadınların aleyhine olduğunu söyledi.

Simpson, Peterson Institute for International Economics ve Ernst & Young Global Limited (EY) tarafından hazırlanan ve 91 ülkede farklı sektörlerde ve işkollarında en az yüzde 30 oranında kadın yönetici bulunan şirketlerin kârlarının yüzde altı arttığını ortaya çıkaran raporuna da atıfta bulunarak kadınların resmi işlerde istihdam edilme olasılığının daha düşük olduğunu, mesleki ilerleme ve ticari büyüme için daha az umutları olduğunu söyledi.

Öte yandan Avrupa Birliği İstatistik ofisi Eurostat verilerine göre, AB ülkelerinde istihdam edilen toplam kişi sayısının yüzde 58'inin kadın.