• 03 Şubat 2024 01:42
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Turizmde ırkçılığa tepki gösterenlere 36 oyuncu daha katıldı

Bu haberi dinleyin
03 Şubat 2024 Turizmde ırkçılığa tepki gösterenlere 36 oyuncu daha katıldı

TUI CEO’su Sebastian Ebel’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile başlayan’da aşırı sağ ve ırkçılığın yükselişine tepki gösteren sektörü temsilcilerine her gün yenileri ekleniyor.

Almanya sektörünün 36 büyük oyuncusu, yabancı düşmanlığına ve toplumdaki artan kutuplaşmaya karşı ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride “Turizm, yabancı düşmanlığı ve milliyetçilik birbirini dışlar” deniyor.

Bildiriyi imzalayanlar arasında tur operatörleri ve sektörün diğer kesimlerinin yanında meslek örgütleri de var.

Bildiride şöyle deniyor:

“Ülkemizde artan yabancı düşmanlığı ve kutuplaşma, sektörü açısından önemli bir endişe kaynağıdır. Bu temel değerlerimize ve inançlarımızakırıdır. ve yabancı düşmanlığı veya milliyetçilik birbirini dışlar. 

Alman endüstrisi olarak kozmopolit ve çeşitliliğe sahip bir toplumu temsil ediyoruz! 

Biz, sınırların ötesinde barış içinde bir arada yaşamanın endüstrisiyiz. 

Turizm bir yandan'dan dünyayı dolaşarak, diğer yandan da yakından ve uzaktan misafir ağırlayarak her zaman insanları, ülkeleri ve kültürleri birbirine bağlamıştır.

Turizm, farklı kültürleri ve mutfakları deneyimlemeyi mümkün kılıyor, insanların tanışıp birbirini tanıması için mekanlar yaratıyor.

Almanya'da ve yurt dışında her millet, her ten rengi, her din, cinsiyetten ve yaşam tarzından insanlara iş yapıyoruz.

Bu nedenle “Turizm, yabancı düşmanlığı ve milliyetçilik birbirini dışlar.”

Daha önce konuyla ilgili yapılan açıklamalarda şöyle deniyordu :

Ebel : Yükseliş korkutucu

Avrupa seyahat pazarının en büyük grubu TUI’nin CEO’su Sebastian Ebel’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İkinci Dünya Savaşı sırasında “her zaman Nazilere yakın profesyonel meslektaşlarıyla karşı karşıya kalan” büyükbabasının bir anısını paylaştıktan sonra “Günümüzde radikal sağ partilerin popülaritesinin hızla artması korkutucu.'da bunun bizi nereye götürebileceğini bilmeliyiz” diye uyarmıştı.

DRV: “Yabancı düşmanlığının yeri yok”

Almanya Seyahat Birliği (DRV)açıklamasında Yabancı düşmanlığının ülkemizde yeri yoktur ve'nın dünya çapındaki itibarına zarar vermektedir!" denildi.

DER Touristik’ten yapılan açıklamada da “Aşırı sağcılığın tehlikesi gerçektir. ‘Bir daha asla’ deniyor.

Schauinsland Satış Müdürü Detlef Schroer de “Toplum olarak daha kötü olayların yaşanmaması için şimdiağa kalkmalıyız” dedi.

Bağımsız Seyahatleri Derneği (VUSR) Başkanı Marija Linnhoff, “Turizm endüstrisinin, sağcı radikal sloganların yayılmasına karşı mücadelede ön saflarda yer alma sorumluluğu var” diyor.

Çevrimiçi (Online) Seyahatleri Derneği (VIR) Başkanı Michael Buller de “Gelecek nesiller açısından onların büyümelerini ve aşırı sağcı fikirlerden uzak bir bakış açısına sahip olmalarını sağlamak bizim sorumluluğumuzdur" diyor.