• 28 Mart 2024 07:48
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Turizmde üç bayram hareketliliği: Nevruz, Paskalya, Ramazan

Bu haberi dinleyin
28 Mart 2024 Turizmde üç bayram hareketliliği: Nevruz, Paskalya, Ramazan

Turizmde üç dinini vesile olduğu tatil hareketliliği yaşanıyor. 21 Martta başlayıp 13 gün süren Navruz 31 Mart Paskalya ve 10 nisanda ramazan bayramı kış sezonu ortasında iç ve yurtdışından girişlerde ve rezervasyonlarda hızlı trafik yaşanıyor.

21 Mart’ta İranlıların Nevruz Bayramı ile yoğun hareketlilik devam ediyor. 31 Mart’ta Paskalya Bayramı için İstanbul, Antalya, Kapadokya, İzmir ve diğer merkezlerde başlıyor otellere rezervasyonlar yapılıyor. Bu arada kalan günlerin tatil ilan edilmewsiyle 9 güne uzayan Ramazan bayramı tatili de iç pazarı hareketlendirdi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya'ya bu yıl gelen turist sayısının 25 Mart itibarıyla 800 bini geçtiğini, bunun geçen yıla göre yüzde 17 artışa karşılık geldiğini söyledi.

Bu sezonun hem iyi hem erken başladığına dikkati çeken Kavaloğlu, "Nevruz ve Paskalyanın peş peşe gelmesi nedeniyle açık olan otellerdeki doluluk oranları yüzde 90'ı geçti. Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması da bu hareketliliğin devam etmesini sağlayacak. Sadece bayram günleri için rezervasyon yaptıran misafirlerimiz, bayramın öncesi ve sonrasında da rezervasyon yaptırmaya başladı" dedi.

"İç pazardan gelen yoğun talep bizi sevindirdi" Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu da otellerde ciddi hareketlilik yaşandığını, Nevruz Bayramı'nın tesislerdeki doluluğu yükselttiğini söyledi. Avrupa'dan Paskalya dolayısıyla ciddi hareketlilik olduğunu aktaran Saatçioğlu, "Uçaklar epey dolu geliyor. Avrupa'dan özellikle Antalya'ya gelen uçakların yüzde 90'ı dolmuş durumda. Bu da çok sevindirici. Sonrasında 9 günlük Ramazan Bayramı tatili var. Orada da hareketlilik olacak. Bayram tatilinden sonra da'da bayramı olacak.'dan da ciddi rezervasyon bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı. Saatçioğlu, 15 Mayıs'a kadar yüksek dolulukla sezona başlayacaklarını, özellikle'dan genel olarak yüksek oranda erken rezervasyon aldıklarını vurguladı. Antalya'ya gelen turist sayısında bu yıl 17 milyonun üzerine çıkmayı hedeflediklerini söyledi.