• 30 Kasım 2023 13:50
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Turizmdeki başarının devamı için sektörün kendine özgüveni önemli”

Bu haberi dinleyin
30 Kasım 2023 “Turizmdeki başarının devamı için sektörün kendine özgüveni önemli”

 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Dr. Erkan Yağcı, “Türkiye’nin ön plana çıktığı, dünyadan daha iyi hareket ettiğini” belirterek, “Tüm sorunlara rağmen sektörü büyümeye devam edecek” dedi.

Yağcı, dünya pastasının büyümesinin beklendiğini ve buradaki resimde Türkiye’nin de ön plana çıktığını belirterek, Türkiye’nin artık süper ligin bir oyuncusu olduğunu belirtti.

Antalya’da gerçekleştirilen 13. Uluslararası Resort Kongresi’nde konuşan TÜROFED Başkan Erkan Yağcı, “Belli bir irtifaya geldik. Orada yolculuğumuzu sağlıklı bir şekilde sürdürmemiz gerekiyor.de fırsatlar da riskler de devam ediyor. Bunlar hayatımızın yeni normali. 2023 ve sonrasında yeni sektörel gerçekler var. Hepsinin farkındayız. Tüm sıkıntılara rağmenin büyüyeceğini de tüm raporlar gösteriyor. Önümüzdeki iki yıl Türkiye’nin yarattığı yeni paradigmada başarısını devam ettirmesi için sektörün kendisine göstereceği özgüven son derece önemli olacak. Önümüzdeki 10 yılda Türkiye bölgesinde parlayan yıldız olacak” şeklinde konuştu.

TÜROFED Başkanı Dr. Erkan Yağcı konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye’ninde süper ligdeki rakipleri; Fransa,, İtalya ve’dır. Türkiye bu rakipler arasında iyi bir noktaya veriler ışığında gözler önünde. En fazla turist ağırlayan 10 ülke arasında 3. sıradayız. 2023 yılında büyümesinde ise 2. ülkeyiz. Türkiye, Türkiye ve Türkiye. Her bir verisel karşılaştırmalarda artık ilk 10’un içerisinde yer alıyoruz ve baktığımız her yerde Türkiye’yi görüyoruz. 80’li yıllardan bugüne kadar süren yolculuğumuzu sağlıklı bir şekilde ilerletmemiz gerekiyor. Biz önümüzdeki bütün risklerin farkındayız. Tüm bu sıkıntılara rağmen sektörün vein büyüyeceğini tüm rakamlar gösteriyor.”

Turizm sektörünün en iyi günlerini ve yılını yaşadığını ifade eden Yağcı: “Hem turist sayısında hem de gelirler açısında. Artık sektörde yeni bir sayfa açılıyor.  Yeni bakış açısı ile bu yeni dönemin üstesinden en iyi şekilde geleceğimize inanıyoruz. Doğru yolda olduğumuzu ve ilerlediğimize olan inancım da tam. Ben önümüzdeki yıllarda sektördeki önemli unsurun güven olduğunu düşünüyorum.lığımıza veımıza güveniyoruz. Biz TÜROFED olarak ise çalışmalarımızla sektörünün yanında olmaya devam edeceğiz. Biz birbirimize güvenmeyi, birbirimizi dinlemeyi ve birbirimize akıllıca sorular sormayı gerçekleştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.