• 08 Mart 2024 01:46
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Türk turizmi kadın eli ile yükseliyor”

Bu haberi dinleyin
08 Mart 2024 “Türk turizmi kadın eli ile yükseliyor”

 

İstanbul’daki otellerin oluşturduğu Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, sektörünün bugünkü konumuna ulaşmasında kadın çalışanların payının yüksek olduğunu belirterek "Turizm sektörü kadınlara hem işveren hem de çalışan olarak diğer sektörlere göre çok daha fazla fırsat sunuyor" dedi.

“Turizmde kadın gücüne ihtiyaç var"

Turizm sektöründe kadın istihdamının toplam çalışan sayısına oranı yüzde 37,1 iken,de istihdamın en büyük bölümünü oluşturan konaklamada yüzde 37,2 olduğunu söyledi Eresin, , "Rakamlara baktığımızda konaklamada Türkiye ortalamasının 4 puan üzerinde olduğumuzu görüyoruz. Ancak yine de kadın istihdamı pek de arzu edilen seviyede değil. Hedefimiz bu oranı yüzde 50'nin üzerine çıkarmak.de kadın gücüne ihtiyaç var" dedi.

Yalnız Kadınlar Günü’nde değil

Gerçek anlamda kadın-erkek eşitliğini sağlayabilmek için üst yönetim kademelerinde de eşitliğin sağlanması gerektiğini belirten Eresin, "Yönetim kurullarında kadın sayısı yüksek olan şirketlerin performansları ve etik itibarı daha yüksek. Kadın çalışan sayısının yüksek olması şirket kârlılıklarını olumlu yönde etkiliyor. Bütün bu detayları konuşurken sektördeki kadın çalışan varlığını artırmanın sadece Kadınlar Günü'nde değil güncel hayatımızda da gündemde tutmalıyız" ifadelerini kullandı.

“Turizm kadınlara daha çok fırsat sağlıyor”

Türkiye Seyahatleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ural da sektörünün dinamikleri itibarıyla kadınlar için çok uygun çalışma alanları sunduğunu, kadınlarınin gelişiminde çok önemli rol oynadıklarını, bu sayede sektöründe yönetici konumuna gelmelerinin diğer sektörlere oranla daha çok fırsat barındırdığını söyledi.

“Ülkenin tercihinde etkili oluyor”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Esra Başeskioğlu ise sektörünün ekonomiye sağladığı katkıların yanı sıra Türkiye'nin vitrini konumunda olduğuna işaret ederek, "Turizm Sektörü Türkiye'deki kadın-erkek eşitliğini sergilediği gibi kadınların iş yaşamında edindiği yeri de dünya kamuoyuna göstermekte ve bu vesileyle uluslararası kamuoyunun ülkemize bakış açısını olumlu yönde etkilemektedir. Bu da destinasyon seçimlerinde ülkemizin tercih edilmesine olumlu yönde katkı sağlıyor." diye konuştu.