• 02 Şubat 2024 07:45
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

"Türkiye, Accor'un da önemli ve büyüme potansiyeli olan pazardır”

Bu haberi dinleyin
02 Şubat 2024 "Türkiye, Accor'un da önemli ve büyüme potansiyeli olan pazardır”

 

Türkiye'nin, ciddi büyüme potansiyeline sahip bir pazar olduğunu söyleyen Accor Orta Doğu, Afrika ve Türkiye, Premium, Orta Ölçek ve Ekonomi Markalar İş Geliştirme Bölge Başkanı Maya Ziadeh, 5 yılda 50 otel açmayı planladıklarını belirtti. 

Ekonomi Gazetesi’nden Selenay Yağcı’nın haberine göre dünya genelinde 110 ülkede, 40'tan fazla marka ve 5 bin 500'ün üzerinde oteli bulunan Accor'un Türkiye'de 16 oteli daha yolda. Şirket, 5 yıl içinde Türkiye'de yaklaşık 50 otel açmayı planlıyor. 

Şu anda Türkiye'de 68 otelle faaliyet gösterdiklerini, 16 otelin yapımına devam ettiklerini belirten Ziadeh, yaşanan zorluklara rağmen Türkiye'nin,de dayanıklılık ve performans gösterdiğini söyledi.
Ziadeh, "Türkiye, Accor için de önemli ve ciddi büyüme potansiyeline sahip bir pazar. Bu potansiyeli gördüğümüz için Türkiye'de yatırım stratejilerimizi sürdürüyoruz. Gelişim stratejimiz açısından Türkiye'deki marka portföyümüzü büyütmeye devam etmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimiz, mevcut otellerimizi ve tatil köylerimizi genişletmenin yanı sıra, Handwritten Collection gibi yeni markaları şemsiyemiz altına getirmeyi ve Ibis ailesi altındaki markalarımızı genişletmeyi de içeriyor. Genel olarak, Türkiye'deki büyüme stratejilerimiz, ülkenin büyüme potansiyelinden yararlanmaya, marka varlığımızı genişletmeye ve pazarın başarı için en fazla potansiyeli sunan belirli segmentlerine odaklanıyor" dedi. 

Maya Ziadeh, 2023 yılının, Türkiye'de kalkınma açısından oldukça olumlu geçtiğini kaydederek, "Swissötel Çeşme Resort and Spa, Swissötel Uludağ Bursa ve Mövenpick Diyarbakır gibi önemli yatırımlar kapılarını başarıyla açarak Accor portföyünde önemli kilometre taşlarına imza attık.rıca Swissötel Antalya Kalkan gibi yeni projelerin imzalanması, Türkiye'de devam eden büyüme ve yatırım fırsatlarımıza da dikkat çekiyor. 2024 yılına baktığımızda Türk sektörünün geleceği olumlu görünüyor" dedi.