• 22 Aralık 2022
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Türkiye gibi Meksika'da da turizm üzerinden dolandırıcılık olayları arttı

Bu haberi dinleyin
22 Aralık 2022 Türkiye gibi Meksika'da da turizm üzerinden dolandırıcılık olayları arttı

Bir süreden beri Türkiye’de görülen turizmi kullanarak yüksek kâr payı vaadli saadet zincir türünden dolandırıcılık olaylarını benzeri Meksika’da da yaşanıyor. 

Meksika’da seyahat acentelerinden rezervasyon yaptırmak üzerine dolandırıcılık yapanlar vaadlerinin açığa çıkması ve yakalanması üzerine yeni sistemler geliştiriyor.

Meksika’da pandemiden sonra saatte 9.086 dolandırıcılık çağrısı yapıldığı  bildirildi

Meksika'daki dolandırıcılar sahte çağrı merkezleri aracılığıyla geliştirdikleri yeni yöntemde telefon görüşmesinin rahatlığından ve karşı tarafın sesini duymanın müşteriye verebileceği güvenden yararlanıyor.

Meksika Seyahat Acenteleri Birliği (AMAV) Başkanı Eduardo Paniagua tarafından yayınlanan bir videoya göre, pandemiden sonra Meksika'daki siber dolandırıcılık sayısı saatte 250'den saatte 450'ye çıktı. Ancak çağrı merkezleri söz konusu olduğunda, pandemiden sonra  saatte 9.086 dolandırıcılık çağrısı yapılıyor.

Meksika Seyahat Acenteleri Birliği (AMAV) Başkanı Eduardo Paniagua, yetkililere çağrıda bulunarak ilgili yasa ve mevzuatta bu tür girişimleri önleyecek düzenlemeler yapılmasını istedi.