• 30 Kasım 2023 08:23
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Türkiye’nin turizm geliri 10 yılda ikiye katlanarak 135 milyar dolara ulaşacak”

Bu haberi dinleyin
30 Kasım 2023 “Türkiye’nin turizm geliri 10 yılda ikiye katlanarak 135 milyar dolara ulaşacak”

TTYD Başkanı Oya Narin, 2023-2025 yılları arasında gelirinin 56 veya 65 milyar dolara ulaşacağını, 2026’da ise 71 milyar dolar gelir beklendiğini belirterek “Önümüzdeki 10 yılı göz önüne alırsak gelirimiz 135 milyar dolara çıkacak” dedi.

Narin,e yapılan 120 milyar dolarlık yatırım yapıldığını, 20 bini aşan tesis 2 milyonu aşan çalışanı ilein Türkiye’nin önemli bir gücünü oluşturduğunu söyledi.

Başarıyı Cumhuriyet’e borçluyuz

Türkiye Yatırımcıları Derneği TTYD tarafından Raffles Otel’de düzenlenen Yatırım Forumu’nun üçüncüsü (Tourism Investment Forum-TIF) açılışında konuşan TTYD Başkanı Oya Narin “Atatürk’ün bıraktığı mirası Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı sorumluluğumuz var” diyerek başladığı sözlerinede elde edilen başarıların Cumhuriyet sayesinde olduğunu ifade etti.

Sektörün önemli gücü insan unsuru

Oya Narin’in konuşmasında şu başlıklar dikkat çekti: İnsan gücünde dünyanın ilgisini çeken profesyonel kadrolara sahibiz. Genç nüfusun katkısıyla hedeflerimize ulaşacağız. Know-how paylaşarak uluslararası markalarla, gücümüzü birleştirip büyümeliyiz. Dünyadade 5’ci sıradayız ve 3’cü sırayı hedefliyoruz. Türkcileri uluslararası bankaların gözdesidir. 

Rekabet gücümüzü yüksek tutmalıyız

2022 sonunda 5 yıldızlı tesis başına ortalama yatak sayısında,, Fransa ve’dan çok daha fazla sayıya sahibiz

Bu tesislerimizi geliştirmemiz lazım. Rekabet gücümüzü yüksek tutmamız gerekiyor. 

Yatırımlar Anadolu’ya yayılsın 

Rezidansi pandemi ve uzaktan çalışma prensiplerinin oluşmasıyla gayrimenkul dinamikleri ve turistik kiralama yaklaşımı değişti. 

Bugüne kadar sektöründe büyüme Antalya ve Ege olarak gelişti ve gelişmeye devam etti. Karadeniz Bölgesi, termal gibi yeni bölgelerin gelişmesini çok önemli buluyoruz. Anadolu’yu sağlık wellnessi üzerinden geliştirmeli yatırımları artırmalıyız.”