• 19 Şubat 2022 22:42
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Türkiye’nin ucuz olması şans, ama artan maliyetler de sorun”

Bu haberi dinleyin
19 Şubat 2022 “Türkiye’nin ucuz olması şans, ama artan maliyetler de sorun”

Almanya’nın ikinci büyük tur operatörü FTI CEO’su Ralph Schiller, Türkiye ile ilgili yaptığı değerlendirmede iki noktaya dikkat çekti.

TL’nin değer yitirmesiyle Türkiye’nin ucuz hale geldiğini, bunun da şans olduğunu söyleyen FTI CEO’su Schiller, enflasyon nedeniyle otellerin yükselen maliyetlerinin işletmeler için sorun olduğunu söyledi. 

Schiller bunu kendisiyle röportaj yapan Merkur.de muhabirinin  “TL büyük değer kaybetti. Türk otellere fiyatları düşürmeleri için baskı yapılamaz mı?” sorusuna yanıt verirken söyledi.

Almanya’da rezervasyonların yükselişe geçerek pandemi öncesi  rakamlarına yaklaştığını belirten FTI CEO’su bu yıl müşterilerin destinasyon tercihinde zirvede olduğunu açıkladı. Schiller, ’nın da yüksek talep aldığını belirterek Türkiye ile ilgili soruyu yanıtlarken şunları söyledi:

“Türkiye geçtiğimiz yıllara göre çok daha ucuz olacak. Fakat bir şey unutulmamalı: Türkiye'de tatile gidenlerin büyük çoğunluğu her şey dahil paket tur satın alıyor. Bu nedenle yan maliyetler ikincil rol oynuyor. Otellerle kontratlarımızı Avro üzerinden yapıyoruz.nı zamanda, özellikle aileler arasında, Türkiye rezervasyonları hızlı bir şekilde artıyor. Muhtemelen fiyatta pek bir değişiklik olmayacaktır.

Şu anda Türkiye’ye talep ve diğer pazarlarda da iyi. Türkiye'de çalışanların maaşlarına yüzde 50 zam yapıldığı da diğer alanlarda da maliyetlerin arttığını göz önüne alarak işletmelerin durumunu ona göre değerlendirmek gerekir”