• 17 Nisan 2024 09:35
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Türkiye, paket tur fiyat artışı ve enflasyona rağmen ilgi görmeye devam ediyor

Bu haberi dinleyin
17 Nisan 2024 Türkiye, paket tur fiyat artışı ve enflasyona rağmen ilgi görmeye devam ediyor

 

Almanya’daki tur operatörleri Türkiye’deki paket tur fiyatlarındaki artışın maliyet kökenli olduğunu müşterilerin de kabul ettiği belirterek bu nedenle Türkiye’nin ilgi odağı olmaya devam ettiğini söylüyor.

TUI, Schauinsland-Reisen, Alltours, Vtours, Anex Group ve Coral-Travel/Ferien Touristik yöneticileri, yaptıkları açıklamalarda Türkiye’ye yönelik yıl başında başlayan talebin devam ettiğini söylüyor.

Almanya’da yayınlanan fvw|TravelTalk Dergisi’nde yer alan tur operatörlerinin yaptığı değerlendirmeler bölümünde “Türkiye odak noktasında olmaya devam ediyor” başlığı altında şöyle deniyor:

Her ne kadar enflasyon nedeniyle Türkiye'ye seyahat 2024'te yüzde 13 daha pahalı hale gelse de, varış noktası oldukça başarılı. Yazın ve yılın bir bütün olarak sektör için başarılı geçeceğine ilişkin işaretler var. Holidaycheck'e göre Türk Rivierası, Martı sonu itibarıyla, Mallorca'nın önünde, en çok rezervasyon yapılan on listenin başında yer aldı. Kemer-Alanya arasındaki sahil bölgesinde hem çiftler hem de aileler tatil yapmanın keyfini çıkarıyor. Seyahat portalına göre çiftlerden gelen rezervasyonların sayısı yüzde 16 oranında artarken, ailelerden gelen rezervasyonların sayısı ise yüzde 43 oranında arttı.

Anex yöneticisi Türkiye'deki iyi aile otellerinin en çok satanlar olduğunu söylerken odak noktası ve olan Alltours'un patronu Verhuven için bile Riviera ve Ege'deki sahil beldeleri çoktan ikinci sıraya yerleşti. Alltours, buradaki rezervasyonlarda çift haneli artışlar bildirdi. TUIrıca Türkiye'ye yapılan gezilere olan talebin yüzde 30 arttığını ancak mutlak anlamda Mallorca'nın TUI için hala daha popüler olduğunu belirtiyor.

Türkiye'nin yükselişinin nedenleri ortada. Otel kalitesi yüksektir ve özellikle aileler için her şey dahilin çekiciliği ortadadır.

Talep değişimine göre yaz sezonu için en iyi seyahat destinasyonları ve talep değişimi

(2023’e göre, mart sonu itibariyle, Yüzde)

Çiftler

1.         Türkiye Akdeniz       + 16

2.         Hurghada        - 15

3.         Kos       -16

4.         Tenerif        -18

5.         Türkiye Ege  +19

 

Aileler 

1.         Türkiye Akdeniz       +43

2.         Mallorca     +24

3.         Girit             +12

4.         Hurghada        +3

5.         Rodos +26  

Almanya’da paket tur fiyatları 

İlk on seyahat destinasyonunda              En iyi beş seyahat destinasyonunda 

çiftler için ortalama paket tur fiyatı        aileler için ortalama paket tur fiyatları