• 06 Aralık 2022 01:39
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

" Türkiye ve Mısır daha azına daha fazlasını sunuyor”

Bu haberi dinleyin
06 Aralık 2022 " Türkiye ve Mısır daha azına daha fazlasını sunuyor”

2023 beklentileri tartışılır tahminler yapılırken özellikle Akdeniz bölgesindeki destinasyonların avantajları karşılaştırılıyor. Bu kapsamda Akdeniz’in iki ülkesi Türkiye ve’ın daha azına daha çok veren destinasyonlar olarak avantajlı olarak tanımlanıyor.
2023 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alman FTI Group CEO'su Ralph Schiller, fiyat artışları ve belirsizliğin damgasını vurduğu 2023 yazında Türkiye veya gibi “Daha azına daha fazlasını sunan " destinasyonların çok şey kazanacağını söyledi.

İngiliz tur operatörü CEO'su Johan Lundgren, ucuz tatil destinasyonları arasında Türkiye, ve'ın başı çektiğini söyledi.

İspanya’da yayınlanan Tourinews'e açıklamalarda bulunan  FTI Group CEO'su Ralph Schiller, “Artan fiyat duyarlılığı nedeniyle, ve'a göre Türkiye ve gibi daha ucuza daha fazlasını sunan destinasyonlara bir kayma bekliyoruz” dedi.

“Her zaman olduğu gibi, fiyatı ne kadar artırırsanız, fiyata duyarlı müşterilerinizi o kadar kaybedersiniz ve bu özellikle üç yıldızlı veya daha ucuz dört yıldızlı oteller için bir sorun olacaktır” diyen Schiller, Alman müşterilerin 2023 favori destinasyonlarının,, Türkiye, İtalya olduğunu söylüyor.

FTI otellerini artıracak

FTI olarak sahip oldukları otellerin sayısını ikiye katlamayı planladıklarını söyleyen Schiller, “Güçlü olduğumuz destinasyonlara gideceğiz., Türkiye ve'da fırsatlar arıyoruz; Hırvatistan'da bir otele daha imza attık,'da pazar lideri olmamıza rağmen, orada sadece bir veya iki otelimiz var, bu yüzden orada daha fazla fırsat arayacağız” diyor.

Pandemi öncesi, 2019 yılında 8 milyon yolcu taşıyan Avrupa'nın en büyük üçüncü, seyahat pazarının ikinci büyük grubu olan,lı Samih Sawiris tarafından önce ortak olunan sonra tümü satın alınan FTI’ın;,,, İtalya, Malta, Fas ve Türkiye'de 62 oteli; tur operatörleri ve destinasyon yönetim şirketi Meeting Point International şirketi var. FTInı zamanda en büyük seyahat satış televizyon kanalı Sonnenklar TV  ve B2B çevrimiçi konaklama sağlayıcısı Youtravel'in de ortağıdır.

İngilizlerin herşey dahil talebi artıyor

EasyJet CEO'su Johan Lundgren 2023’e ilişkin yaptığı değerlendirmede, Doğu Akdeniz'e yapılan uçuşlarının popüler olmasında Türkiye, ve'a olan talebin etkili olduğunu belirterek önümüzdekilarda fiyat belirsizliği nedeniyle her şey dahil programların satışlarının iyi durumda olduğunu söyledi.

''Tüketiciler, tatil bütçelerini mümkün olduğunca koruyacak kaliteden de ödün vermeyecek” diyen Lundgren, 2 bin müşterisiyle yapılan ankete göre, müşterilerin yüzde 66'sı düşük bütçeli hava taşıtlarını tercih edeceğini bildirdiğini söyledi.