• 08 Şubat 2024 01:00
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TÜROFED Başkanı Yağcı ''Turizmde dünyada pozitif ayrışan ülke olduk”

Bu haberi dinleyin
08 Şubat 2024 TÜROFED Başkanı Yağcı ''Turizmde dünyada pozitif ayrışan ülke olduk”

 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı, 2023 yılının zor olan ama iyi sonuçlanan bir yıl olarak geçtiğini, bundan böyle karşılaştırmaların 2019 değil 2024 üzerinden alınacağını söyledi.

EMITT Fuarı kapsamında, düzenlenen moderatörlüğünü Antalya Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Osmanık’ın yaptığı Başkanlar Oturumu’nda konuşan TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı şunları söyledi: Türkiye’de bir fiyat artışı oldu. Bu fiyat artışlarının dünyada kabullenilebilmesi için bir test yılı olacak. Bu sene turist sayısından daha çok gelirlerini düşünmemiz son derece önemli. Geldiğimiz seviyeyi korumak ve ilerisi için hazırlıklı olmak çok önemli olacak bizim için. 

Türkiye en iyi performansı sergileyen destinasyonlardan 

Türkiye’nin ‘ucuz ülke’ imajından çıkarak ürünlerini hak ettiği değerde sunması gerekir. Otel fiyatları sadece Türkiye’de değil tüm dünyada artıyor. Tüm bunlara rağmen Türkiye’deki ürün, fiyat ve kalite dengesi konusunda öncü. Türkiye bu konudaki avantajını kaybetmiş durumda değil. Jeopolitik sıkıntılar bazı dönemlerde sorun yaratabiliyor. Türkiye ucuz destinasyon diye biliniyordu şimdi hedefimiz bunu aşmak. Türkiye dünyada hak ettiği fiyatta satılan bir destinasyon olmalı. Türkiye en iyi performansı sergileyen destinasyonlardan bir tanesi. Önemli olan en pahalı destinasyon olmak değil kendi içinde iyi bir segmentasyon yapıp farklı profildeki misafiri ağırlayacak ürünleri sunabilmek. Otellerimiz hak ettiği fiyata satmalı, bunu başarmalıyız. 3 yıldızlı otel 5 yıldızlı fiyata değil 3 yıldızlı otel fiyatına, 5 yıldızlı otelin de 5 yıldızlı otel fiyatına satılması gerektiğini düşünüyorum.”