• 14 Kasım 2023 07:12
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TÜRSAB yasası değişikliği tartışmaları kızıştı

Bu haberi dinleyin
14 Kasım 2023 TÜRSAB yasası değişikliği tartışmaları kızıştı

 

Kültür veı Mehmet’un TÜRSAB Yasası için yeni taslak hazırlandığını açıklaması sektörü karıştırdı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, zatenlık ile birlikte hazırlanmış bir taslak bulunduğunu belirterek “O metnin arkasındayız” dedi.

“Taslağılıkla birlikte hazırladık”

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, geçmiş dönemde hazırlanan taslağı TÜRSAB’ın kendi başına değil, Kültür velığı ile birlikte hazırladığını söylüyor.

“Bu taslağa ‘TÜRSAB’ın yasası’ deniliyor. Bu doğru değil” diyen Bağlıkaya, üyelerinin haksız rekabete maruz kalmaması için çalıştıklarını söylüyor.

Komisyon kurulsun

Ekonomi Gazetesi’nden Selenay Yağcı’nın haberine göre Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Mehmet Gem, çalışmaların TÜRSAB’ın da içinde bulunacağı liyakatli kişilerden oluşan bir komisyon tarafından yürütülmesi çağrısında bulundu. 

Hacleri TÜRSAB’danrılacak

TÜRSAB Başkanı Baş danışmanı ve Passo Tour Genel Müdürü Hamit Kuk, Hac ve umre acentalarının TÜRSAB’danrılmak istendiğini söylüyor.

Hac ve Umre Seyahatleri Derneği (HURSAD) Başkanı Diyaeddin Şahin de, “Derneğimizin kurulduğu günden beri ana hedefi , hac ve umreyle iştigal eden seyahat acentalarının kendi birliklerine kavuşması. Mecliste görüşülecek olan kanun tasarısında Hac ve umre organizasyonu yapan seyahat acentalarının kendi birliklerine kavuşmasını sağlayacak maddelerin olması en büyük temennimiz” dedi.

Bakan ne demişti

Kültür veı Mehmet, geçenın sonunda 9lık sektörü gelişmelerini paylaştığı toplantıda 1618 sayılı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yasasını değiştireceklerini açıklamış ve “Çağın gerisinde kalmış bir yasa. Bununla ilgili detaylı çalışmalara başladık. İlgili kurumlardan görüşlerini almaya başladık. En kısa sürede Meclis’e göndererek yasalaşmasını sağlayacağız” demişti., daha önce TÜRSAB ile bir taslak hazırlandığının hatırlatılması üzerine de “O taslak TÜRSAB tarafından hazırlanmıştı ve sadece TÜRSAB’ın görüşlerini yansıtıyordu. Biz sektörün tüm taleplerini göz önüne alarak yeni bir yasa tasarısı hazırladık” yanıtını vermişti.

TÜRSAB'ın yasa taslağının tam metni için tıklayın  https://www.tursab.org.tr/duyurular/calismalari-2018-yilinda-baslayan-ve-2019-yilinda-kultur-ve-turizm-bakanligimiz-ile-birlikte-tamamlanan-1618-sayili-yasa-taslagi