• 16 Mart 2022 21:27
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Ukrayna’dan haddini aşan bir açıklama daha: Türkiye Rusya’dan turist almasın

Bu haberi dinleyin
16 Mart 2022 Ukrayna’dan haddini aşan bir açıklama daha: Türkiye Rusya’dan turist almasın

Türkiye’nin’nın’ya saldırısı karşısında takındığı tutum takdir edilirken’dan tersine açıklamalar geliyor.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından diplomasi diline yakışmayan bir dille Türkiye Seyahatleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya’yı hedef gösterip seyahatlerini TÜRSAB ile çalışmamaya çağırmasından sonra bu kez Seyahatleri Birliği benzer bir açıklama yaptı.

Ukrayna Seyahatleri Birliği (UATA) İcra Direktörü Pavel Grigorash, Türkiye’nin Rus turist kabul etmemesini istedi.

Büyükelçi ne demişti

Daha önce de 3 Mart’ta Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türkiye Seyahatleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın Büyükelçisi ile görüşmesine tepki göstererek Twitter’daki hesabından TÜRSAB Başkanının sabah bizimle, sonrasında ise Rus Büyükelçi ile görüşmesi iki yüzlü politikanın göstergesidir. Saldırgan ile kendini savunan arasında eşittir işaretinin konulması suç ortağı olmak anlamına gelir. Seyahat acentalarını @tursaborgtr ile çalışmamaya çağırıyoruz” mesajını paylaşmıştı.

UATA: Rus turist almayın

Ukrayna Seyahatleri Birliği (UATA) İcra Direktörü Pavel Grigorash’ın açıklamasının yer aldığı Tourdom.ru sitesindeki haberde şöyle deniyor

Ukrayna Seyahatleri Birliği, Türkiye ve'ın'dan turist kabulüne son vermesini istiyor.

UATA, Türkiye ve'daki otelcilerden 2022 sezonunda ve'dan gelen konukların konaklamalarıyla ilgili "durumlarını açıklamalarını" istedi.

UATA İcra Direktörü Pavel Grigorash yaptığı açıklamada “ Bir oteldenı anda iki ülkeden misafir ağırlamak iyi bir şey değil. Bu durumlarda çatışmalar olabilir bu da otele zarar verir. Onun için Türkiye Rus turist kabul etmesin. Oteller de Rus müşteri almasın” dedi.

Bu açıklamadan sonra sosyal medya ağlarında,lı seyahatsi sahip ve yöneticisi olduklarını söyleyen kişilerin Türkiye ve'daki otelleri "kan parasından" vazgeçmeye ve Rus şirketleri ve turistlerle her türlü işbirliğini durdurmaya çağıran videoları yayınlandı.