• 19 Mart 2024 08:34
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Uludağ için kayak yetmez, bölge 12 ay turizme hazırlanmalı”

Bu haberi dinleyin
19 Mart 2024 “Uludağ için kayak yetmez, bölge 12 ay turizme hazırlanmalı”

Yapısal sorunlarını çözemediği için pazarını Balkan ülkelerine kaptıran Uludağ'ın atılacak yeni adımlarla dört mevsim yapılabilir hale getirilmesi isteniyor. Bunun için bölgenin ortak akılla bir merkezi haline getirilmesi, ilk iş olarak imar çalışmasının yapılması bekleniyor. 

" Uludağ'da alan başkanlığı kuruldu ve çalışmaya başladı. Hem yaz hem kışine uygun projeler geliştirme kararlılığındayız” diyen Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, bölgeyi dört mevsime hizmet verecek hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ekonomi Gazetesi’nden Esra Özarfat’ın haberine göre Uludağ’ın 12 hizmet verecek hale gelmesi için ilk işin imar çalışması olması gerektiği belirtiliyor.

UludağAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren, Uludağinde yaşanan sorunların başında 'Günübirlik Ziyaretçi'lerin geldiğini ve öncelikle bu konuda adımlar atılması gerektiğini belirterek "Oteller bölgesindeki arazinin Milli Parklar'a ait olması, yani tesislerin mülkiyetinde olmaması nedeniyle kayakçı ile yayayı birbirindenırmak amaçlı tedbir alınamıyor. Sorun belli olmasına rağmen şimdilik elden fazla da bir şey gelmiyor” dedi.

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Buğra Artıç da Uludağ otellerinin kongreine de hizmet verme niteliğine sahip olmasının önemli bir avantaj olduğunu söyledi.

Sorunların aşılması durumunda kongreinde de daha aktif hale gelineceğine inandığını kaydeden Artıç, Bursa etkinlik takvimini yerel yönetimler aracılığı ile 12a yaymanın Bursa'nın gelirini ciddi anlamda artıracağını dile getirdi.