• 21 Nisan 2022 12:01
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Uluslararası Turizm Karikatürleri Eskişehir ve Antalya’da sergileniyor

Bu haberi dinleyin
21 Nisan 2022 Uluslararası Turizm Karikatürleri Eskişehir ve Antalya’da sergileniyor

Uluslararası Karikatürleri’nin iki yeni sergisi açıldı. 19 yıldan beri kesintisiz olarak gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren ve finale kalan eserlerden oluşan sergiler Antalya’da ve Eskişehir’de açıldı. Antalya’daki sergi Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda, Eskişehir’deki sergi de Espark AVM’de ziyaret edilebiliyor.

Antalya’da “Havalimanı” temalı sergi

Uluslararası Karikatürleri Yarışması’nın 2019 yılında “Havalimanı” temalı olarak düzenlenen yarışmasında dereceye giren ve finale kalan eserlerden oluşan sergi 20 Mayıs 2022 tarihinde Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda açıldı. 20 Nisan – 15 Mayıs 2022 tarihleri arasında İç Hatlar Terminali’nin asma katında ziyarete açık olacak sergi Fraport TAV Antalya Havalimanı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle açıldı. 

Eskişehir’de “Covid’19 ve” temalı sergi

Uluslararası Karikatürleri Yarışması’nın diğer bir sergisi 19 Mayıs 2022 tarihinde Eskişehir’de, Espark AVM’de açıldı. Anadolu Üniversitesi Fakültesi’nin destekleri ile Haftası etkinlikleri kapsamında açılan sergide “Covit’19 ve” temalı yarışmada dereceye giren ve finale kalan eserlerin yanı sıra “Havalimanı” temalı yarışmada dereceye giren eserler sergileniyor. 

Sergi, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Resül Usul, Anadolu Üniversitesi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Emir, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülenddın Ertekin, T.C. İl Kültür ve Müdürü Şennur Azade’nin yanı sıra çok sayıda kişinin katılımıyla açıldı. 

Sanat ile tanıtım 

Anadolu Akademisi tarafından düzenlenen yarışmanın koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, Uluslararası Karikatürleri Yarışması’nın dünyadale ilgili tek karikatür yarışması olduğunu, karikatür sanatı alanındaki kuruluşlarca niteliği tescillenen bir yarışma olarak Türkiye’nin sanatsal dış tanıtımına katkıda bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Kozak, her yıl 65-70 arasında değişen sayılardaki ülkelerden karikatür sanatçılarının yarışmaya eser gönderdiğini açıkladı. 

Prof. Dr. Kozak, Covid’19 pandemisi dolayısıyla iki yıldır sınırlı sayıda etkinlik düzenleyebildiklerini söyleyerek, bundan sonraki dönemde bir dizi sergi ve etkinlik planlandığını açıkladı. Prof. Dr. Kozak, “Turizm Sektörü Çalışanları” temalı 2021 yılı yarışmasının ödül töreninin 13 Mayıs 2022 tarihinde Antalya’da yapılacağı söyledi.