• 01 Kasım 2023 02:22
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“UNESCO’nun tavsiyelerine uyuyoruz. Ayasofya’ya turistler ücretle girecek”

Bu haberi dinleyin
01 Kasım 2023 “UNESCO’nun tavsiyelerine uyuyoruz. Ayasofya’ya turistler ücretle girecek”

Kültür veı Mehmet, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlediği basın toplantısında yılın dokuzlık verilerini açıklayıp gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan, “Yabancı ülke vatandaşlarınınasofya’ya turistik amaçlı yaptıkları ziyaretler 15 Ocak itibari ile ücretli olacak” dedi.

Ayasofya’nın bulunduğu meydanın UNESCO kalıcı miras listesinde olduğunu belirten şunları söyledi: “Unesco’nun da tavsiyesi üzerine 15 Ocak 2024’den itibaren ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçiyoruz. Yoğunluk farklı güzergahlara dağıtılarak yönetilecek. Normal ibadet amacı ile camiyi ziyaret eden ibadet yaptığı yerde bir değişiklik yok. Yabancı ülke vatandaşlarının, turistik ve kültürel amaçla gerçekleştirdikleri ziyaretlerin giriş kapısını değiştiriyoruz.” 

Bakan, “Yabancı ülke vatandaşlarının turistik amaçlı yaptıkları ziyaretler 15 Ocak itibari ile ücretli olacak. Türk vatandaşlarının ibadet amaçlı yaptıkları ziyaretler eskiden ve bugün de olduğu gibi ücretsiz olacak.ö İfadelerini kullandı. Ücret konusunda ki soruya da cevap veren, “Ücreti henüz netleştirmedik. 15 Ocak’a kadar netleştirmiş oluruz, o zaten bizim önceliğimiz değil” dedi.