• 03 Nisan 2021 15:16
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Utopia Otelinin Anex’e satış işlemi tamam, eski sahibi turizmden çekildi

Bu haberi dinleyin
03 Nisan 2021 Utopia Otelinin Anex’e satış işlemi tamam, eski sahibi turizmden çekildi

 

Utopya, Alanya'daki 'Utopia World Hotel'i yaklaşık iki yıl süren bürokratik işlemlerin ardından Neşet Koçkar'ın sahibi olduğu AnexTurizm'e 35 milyon 950 bin Avro’ya sattı. Otelin tapusu 30 Mart itibariyle AnexTourizm bünyesindeki Adalı Otelcilik şirketine geçti.

Turizm sektöründen çıkıyoruz, çünkü...

Utopya İnşaat İşletmecilik, otelin tapu devrini yapar yapmaz Kamuyudınlatma Platformu'na(KAP) açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" Şirketimiz mülkiyetinde bulunan "Utopia World Hotel'in satış süreci Adalı Otelcilik Tur. Org. Tic. A.Ş. ile görüşmelerin olumlu sonuçlanması ile birlikte 30.03.2021 tarihi itibariyle sona ermiştir. Şirketimiz sektörünün konjonktürel gelişmelere yüksek duyarlılığından ötürü bu sektördeki faaliyetlerine son verme kararı almıştır. Bu satış sonucunda şirketimiz finansal olarak güçlü hale gelmiştir. Finansal güce ulaşmamız ile birlikte geleceğe dönük hedeflerimiz üzerine yoğunlaşmış iken Borsa İstanbul'un Pazar değişikliği kararı ile karşılaşmış bulunmaktayız.

Müteaahhitlik ve enerji sektöründe büyümeye devam edeceğiz

Şirketimiz uzun yıllar Alt yapı ve Üst yapı müteaahhitliği yapmış ve yapmaya devam edecektir. Şirketimizin güncel iş bitirme tutarı 1,2 Milyar TL'yi geçkindir. Şirketimizin bir diğer faaliyet alanı enerji sektörüdür. Isparta Elektrik Üretim A.Ş. adıyla Isparta'da kurulu 4 MW Hidroelektrik santralini işleterek, YEKDEM( Yenilenebilir Enerjiyi Destekleme Mekanizması) kapsamında ürettiği elektriği satmaktadır. Enerji sektöründeki öngörülebilirlik nedeniyle büyüme odaklı olarak bu sektörde büyüme kararı almış bulunmaktayız.""

Anex'in Türkiye'deki otellerinin sayısı 6'ya çıktı

Rusya,, Kazakistan gibi ülkelerin en büyük tur operatörlerinden birisi ATG AnexTourismGroup Türkiye'de otelcilikte büyümesini sürdürüyor. Selectum Hotel, Asteria, Fastasia Hotel Çamyuva ve WOW ile bünyesinde 4 otel bulunan ATG Hotels, 2018'de Kemer-Göynük’te yer alan Art Hotel’i de zincirine eklemişti. Utopia World De LuxeHotel'le birlikte grubun Türkiye'deki otel sayısı 6'ya çıktı.

559 odalı

Syedra Antik Kenti’nin, yakınında 2007 yılında inşa edilen Utopia World Hotel 559 odanın yanı sıra toplamda 312 adet villa/bina bulunuyor. 105 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan komplekste 15 bin metrekarelik aqua park ve mavi bayraklı özel plaj da bulunuyor.