• 26 Nisan 2024 08:13
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Venedik'te ücretli giriş protestolarla başladı

Bu haberi dinleyin
26 Nisan 2024 Venedik'te ücretli giriş protestolarla başladı

İtalya Venedik'te turistlere girişi ücreti getirilmesi şehir sakinlerinin tepkisini çekti. 

İtalya'nın güneyindeki kente turist akımını azaltmak amacıyla dün yürürlüğe giren 5 Avroluk harç uygulaması protesto edildi. 

Kentin bir tema park olarak görülmesine karşı çıkan bölge sakinleri gösteri düzenledi. 

Venedik Belediye Meclisinin Eylül 2023'te kente günübirlik gelen turist yoğunluğunu kontrol edebilmek için aldığı karar doğrultusunda, bu yıl yoğun geçmesi beklenen 29 günde denenecek uygulama, başladı.

Kentin ana giriş noktalarından Santa Lucia Tren Garı ve Roma Meydanına uygulamaya ilişkin bilgilendirici panolar, ödeme ve kontrol noktaları konulurken, kente gelen yerli ve yabancı turistler işlemlerini internet üzerinden yapmadıysa bu noktalarda ödemelerini gerçekleştirdi. 

İtalyan basınında yer alan haberlerde, uygulamanın ilk günü "Contributo di Accesso a Venezia" (Venedik'e Giriş Ücreti) isimli internet sitesinden 80 bin kişinin kayıt yaptırdığı, bunlardan sadece 7 binden fazlasının tarihi kent merkezine erişim için gereken 5 Euro'yu ödediği belirtildi. 

Bu ödemelerden 36 bin Euro'dan fazla gelir elde edildiği aktarıldı. Uygulamayla, dünyada ilk kez bir kente günübirlik giriş için ücret ödendiği ifade edilirken, benzer şekilde turist yoğunluğuna sahip diğer şehirlerin de ilk kez yürürlüğe konan uygulamayı dikkatle takip ettikleri kaydedildi. Bu bağlamda yine kanallarıyla ünlü Hollanda'nın Amsterdam şehrinin Venedik'i izlemesi bekleniyor