• 05 Aralık 2021 21:50
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

WSJ: Türkiye turizm sayesinde krize bir süre dayanabilir

Bu haberi dinleyin
05 Aralık 2021 WSJ: Türkiye turizm sayesinde krize bir süre dayanabilir

Türkiye’de son günlerde kur artışından başlayarak ekonominin her alanında yaşanan sorunlar ve buna yönelik Cumhurbaşkanı Tayyip’ın savunduğu çözümler uluslararası alanda değerlendiriliyor.

Konuyla ilgili olarak ABD merkezli finans ve haber gazetesi Wall Street Journal (WSJ)’de Türkiye ekonomisindeki son gelişmelerle ilgili olarak ‘Türkiye’nin ekonomik kargaşası çaresizlik yaratıyor ve enflasyonu yükseltiyor’ başlıklı geniş kapsamlı bir analiz/ değerlendirme yayınlandı.

WSJ analizinde, finans kurumlarının baskıya bir süre daha dayanabileceklerine ilişkin işaretler olduğunu,de toparlanmanın ve artan ihracatın da ekonomiye bir bütün olarak destek sağladığını, bunun da şimdilik tam anlamıyla bir ekonomik krizi önleyebileceği görüşüne de yer verdi.

WSJ’de yer alan Türkiye analizinde, “Geçmişte Türkiye’nin ciddi bir ekonomik büyüme kaydettiğini anımsatılarak “Türkiye on yıl içinde orta sınıf bir ülke haline geldi. Daha fazla Türk araba ve ev satın aldı, Paris ve Roma’da tatil yaptı. dört katına çıktı. 2013 yılına gelindiğinde, Türkiye ekonomisi 2002’deki büyüklüğünün dört katından fazlaydı” deniyor.

Analizde Türkiye'de şuan yaşanan krizin geçmiştekilerden farklı olduğu, geçmişte ana akım ekonomi politikasını savunan insanların ekonomi yönetiminde yer aldığı ancak şuan herkesin'ın alışılmadık politikalarına sadık olduğu savunuldu.

YOKSULLAŞMA ARTIYOR

Türk lirasının bu yıl yüzde 45 değer kaybetmesinin Türkleri daha da yoksullaştırdığı hatırlatılan yazıda, yüksek enflasyonun ciddi bir soruna işaret ettiği belirtildi.

‘YOKSULLAŞMA KRİZİ’

Geçmişte Türkiye’nin ciddi bir ekonomik büyüme kaydettiğini hatırlatılan WSJ analizinde, “Türkiye on yıl içinde orta sınıf bir ülke haline geldi. Daha fazla Türk araba ve ev satın aldı, Paris ve Roma’da tatil yaptı. dört katına çıktı. 2013 yılına gelindiğinde, Türkiye ekonomisi 2002’deki büyüklüğünün dört katından fazlaydı” dedi.

FİNANS KURUMLARI BİR SÜRE DAHA DAYANABİLİR

WSJ analizinde, finans kurumlarının baskıya bir süre daha dayanabileceklerine ilişkin işaretler olduğunu,de toparlanmanın ve artan ihracatın da ekonomiye bir bütün olarak destek sağladığını, bunun da şimdilik tam anlamıyla bir ekonomik krizi önleyebileceği görüşüne de ver verdi.