• 10 Ocak 2023 01:05
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

WTTC: Çin’in sınırlamaları kaldırması olumlu, AB’nin eleştirileri yanlış

Bu haberi dinleyin
10 Ocak 2023 WTTC: Çin’in sınırlamaları kaldırması olumlu, AB’nin eleştirileri yanlış

Dünyainin toparlanmaya başladığı dönemde Çin’in pandemi nedeniyle koyduğu kısıtlamalar gevşetmesi sektörde memnuniyet yaratırken AB’nin kararı eleştirmesine itiraz ediliyor. AB’nin eleştirisine itiraz edenlere Dünya Seyahat ve Konseyi (WTTC) de katıldı. WTTC Başkanı Julia Simpson "Çinli gezginlere etkisiz Covid testinin yeniden getirilmesi, küresel seyahat ve sektörü için geriye doğru bir adımdır" dedi.

WTTC Başkanı ve CEO’su Julia Simpson, AB’nin Çin’in kararına itiraz yerine; Avrupa Havayolları, IATA ve ACI gibi uluslararası kuruluşların tavsiyelerini dikkate almasını istedi.

Simpson konuyla ilgili açıklamasında pandemiden önce 2018'de 155 milyon Çinlinin yurt dışına seyahat ettiğini anımsatarak şunları söyledi: “Yaklaşık üç yıl sonra, Çin'in dışa açılması harika bir haber. Dünyanın dört bir yanındaki Çinli ziyaretçiler, 2019'da küresel ekonomiye 253 milyar dolar katkıda bulunarak istihdam yarattı ve bölgesel ekonomileri canlandırdı

Düşünmeden seyahat kısıtlamaları getirmek, hükümetlerin bu virüsün davranışı hakkında hiçbir şey öğrenmediğini ve Dünya Sağlık Örgütü'nün sınır kısıtlamalarının virüsün mutasyona uğramasını veya dünya çapında dolaşmasını engellemediği yönündeki tavsiyesini görmezden gelmeye devam ettiğini gösteriyor. 

"Çinli gezginlere etkisiz Covid testinin yeniden getirilmesi, küresel seyahat ve sektörü için geriye doğru bir adımdır."