• 18 Ocak 2024 08:08
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

WTTC: Fransa, en popüler destinasyon olmaya devam edecek

Bu haberi dinleyin
18 Ocak 2024 WTTC: Fransa, en popüler destinasyon olmaya devam edecek

Dünya Seyahat ve Konseyi'nin (WTTC) yeni araştırmasına göre Fransa, bu yıl uluslararası varışlar için dünyanın en popüler destinasyonu olarak ilk sıradaki konumunu koruyacak.

WTTC, ForwardKeys tarafından sağlanan son uçuş rezervasyon verilerine dayanarak yaptığı değerlendirmede Fransa'nın gelen seyahatleri için olumlu bir görünüm ortaya koydu ve varışların bu yıl küresel salgın (pandemi) öncesi en yüksek düzeye ulaşması bekleniyor.

Fransa Başkanı Macron'un ev sahipliği yaptığı Chantilly'de düzenlenen Destination France toplantısında konuşan WTTC Başkanı ve CEO'su Julia Simpson, yaptıkları araştırmaya göre, 2023'ün ilk yarısında Fransa'ya uluslararası varışlar 2019'unnı dönemine göre yüzde 93 oranında gerçekleştiğini, Fransa dünyanın en popüler destinasyonu konumunu koruyacağını söyledi.

ForwardKeys Insights Başkan Yardımcısı Olivier Ponti de, uçuş rezervasyonlarının arttığını ve hava taşıyıcılarının bu yıl Fransa için rekor sayıda gerçekleştirmeye hazırlandığını belirterek “Fransa 2024'e güçlü bir pozisyonda giriyor” dedi.

WTTC'nin 2023 Ekonomik Etki Araştırması (EIR), Fransız Seyahat ve sektörünün yıllık ortalama yüzde 3 oranında büyüyerek 297 milyar avroya (toplam ekonominin yüzde 9,7'si) kadar kar elde etmesinin beklendiğini gösteriyor.