• 14 Ekim 2021 23:24
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

WTTC’ye göre hangi ülke pandemide ne kadar kaybetti ne zaman toparlar

Bu haberi dinleyin
14 Ekim 2021 WTTC’ye göre hangi ülke pandemide ne kadar kaybetti ne zaman toparlar

Dünya Seyahat ve Konseyi (WTTC) ülkelerin pandemiden uğradıkları kayıplar ve bunu ne zaman ne kadar telafi edebileceklerini araştırdı.

WTTC'nin küresel ve seyahat araştırmasına göre düşen seyahatçi harcamaları nedeniyle sektöründeki toparlanma ciddi şekilde gecikecek.

Çin ve ABD’nin seyahat gelirleri artarken’ninki düşüyor

WTTC raporunda 2021 yılında harcamalarının, tarihindeki en kötü yıllardan biri olan 2020'ye göre yüzde 50 düşmesinin öngörüldüğünü belirtiliyor.

WTTC, Çin ve ABD'nin seyahat gelirleri artmaya başlarken,'nin seyahat gelirlerinin düşmeye devam ettiğine işaret ediliyor.

Rapora göre pandemi döneminde en kötü performansı gösteren ülkelerden biri.  

İngiltere sektörü bu yıl, pandemide yaşadığı kayıpların ancak 3’te birini telafi edebilecek.

Turizm sektörünün ekonomisine katkısının 2021'de yüzde 32 artacağını, küresel ölçekte ise bu oranın yüzde 30,7 olduğu, artışın büyük oranda yurt içiden kaynaklandığına ve yüzde 32'lik katkıda için yüzde 49 büyümesinin temel rol oynadığı belirtiliyor.

Raporda için lokomotif olduğudeki büyüme ve toparlanmayı sağlayıp tehdit altındaki çalışanları kurtarmak için yeterli olmayacağı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz yıl sektöründe çalışan 307 bin kişinin işini kaybettiği kaydedilen raporda, geleceği ilişkin ise daha pozitif bir tablo çizildi.'de sektörünün ekonomiye katkısının 2022 yılında yüzde 53 artarak 66 milyar pounda ulaşacağı ifade edilen WTTC raporunda,'nin uluslararası seyahat harcamalarının ise 2019’un yüzde 80'ine (29 milyar pound:) ulaşmasının beklendiği belirtildi