• 30 Mart 2024 22:31
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Yapay zekâ, sürdürülebilir turizmin de geleceğini şekillendirecek

Bu haberi dinleyin
30 Mart 2024 Yapay zekâ, sürdürülebilir turizmin de geleceğini şekillendirecek

 

Yapay zekâ teknolojilerinin; sürdürülebilir, akıllı ve dirençli destinasyonları oluşturmak için büyük bir potansiyele sahip olduğu belirtiliyor.

Turizm sektörünün yapay zekâ ve sanal gerçeklik teknolojilerinde kısa bir zaman diliminde ardı ardına yaşanan gelişmeler ışığında, hassas bir pozisyonda yer aldığına işaret edilerek konuya ilişkin çok sayıda çekince olduğu gibi sektörün bu yeni teknolojiler yardımıyla ihtiyaç duyduğu güncellemenin gerçekleşebileceği savunuluyor.

Turizm sektöründe sosyal, ekonomik ve ekolojik açıdan sürdürülebilir uygulamaların geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla sektör paydaşlarını buluşturan Uluslararası Sürdürülebilir Derneği’nin (USTUD) Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da düzenlendiği 2024 Bahar Şurası’nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Akademi,, medya, sivil toplum ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen şurada, teknolojik gelişmeler ışığındain geleceği değerlendirildi. “Akıllı Destinasyonları”, “Yapay Zekâ ve Sanal Gerçeklik Uygulamaları Işığında Geleceğin Sürdürülebiliri” ve “Önümüzdeki Sezonu İçin Sürdürülebilirlik Odağında Fırsatlar ve Öneriler” başlıkları kapsamında deneyimler ve çözüm önerileri paylaşıldı. 

Yayınlanan sonuç bildirgesinde USTUD 2024 Bahar Şurası Kurulu’nun, yapay zekâ ve sürdürülebilir ilişkisini “yerine değil yanına” anlayışıyla yaklaştığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili yazının devamı ve sonuç bildirgesinin tamamı için tıklayın https://www.turizmgazetesi.com/yazi/yapay-zek%C3-surdurulebilir-turizmin-gelecegini-sekillendirecek/4003