• 22 Mart 2024 09:50
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Yasa çıkmadı ama bakanlık meslek birliğini bölecek dernekler kurma çalışmalarına başlamış

Bu haberi dinleyin
22 Mart 2024 Yasa çıkmadı ama bakanlık meslek birliğini bölecek dernekler kurma çalışmalarına başlamış

Kültür veı Mehmet’un değiştirmek istediği 1618 sayılı yasa çıkmadan yeni dernekler kurulması için çalışmalara başlanmış.

Kültür veı Mehmet’un 1618 sayılı yasa ile kurulmuş meslek örgütü Türkiye Seyahatleri Birliği’nin (TÜRSAB) aralarında Türkiye adının da kaldırılmasını öngören değişiklik önerisini sunduğu Cumhurbaşkanlığı’ndan onay almadığı için değiştirilmek üzere geri almıştı.

Ancak bunlardan Sağlıkiler Birliği kurulmasına ilişkin çalışmaların başlatıldığını da duyurdu. 

Bakan’un önceki gün İstanbul’da Anadolu yakasındaki sektör temsilcileri ile bir araya gelecek diye duyurulan ancak AKP’nin Kadıköy Belediye başkan adayının propagandası olarak gerçekleşen toplantıya katılanlardan Travvellmed Sağlık’tan Songül Alcı’nın “Sağlık konusunda ülkemize,e ve ekonomimize yönelik sizden ve sağlıklığımızdan ne gibi destekler göreceğiz? Sağlıkiler birliğini kuracak mıyız? Sağlıkini bir an önce kurtarmak üzere bu birliği kuracak mıyız ve bu konuda sağlıklığıyla birlikte çalışmalar yapacak mıyız?" sorusuna yanıt verirken, Sağlıkisi Birliği'nin kurulması için harekete geçtiklerini belirterek şunları söyledi: "Sağlıki gibilerinrı bir birlik altında toplanması gerektiğini söyledik. Tur operatörleri birliği. Umre - Hacleri birliği gibi birliklerinrılması gerektiğini, çoklu birlik sisteminde geçilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bununla ilgili çalışma, meclisin vereceği karara bağlı. Ama biz buradaki niyetimizi koruyoruz, talebimiz de bu yönde. Zaten biz bu birliği kurar kurmaz, yani siz Sağlık Birliği olarak kendi bünyenizde toplandıktan sonra Sağlıklığı ile sizi karşılıklı oturtacağız."