• 07 Ocak 2023 00:13
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Yassıada'daki oteli Albayrak işletecek

Bu haberi dinleyin
07 Ocak 2023 Yassıada'daki oteli Albayrak işletecek

Daha önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’a bağlı Gümrük ve İşletmeleri tarafından işletilen ancak 2018'de kapılarını açtıktan 4 yıl sonra zarar ettiği gerekçesiyle devrine karar verilen Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki (Yassıada) 5 yıldızlı Katre Island Otel'in işletme ihalesini Albayrak aldı.

Mülkiyeti Hazineye ait, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki 324 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otelin, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak üzerinde amaçlı yatırım yapmak üzerelık tarafından yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edileceğine ilişkin Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusu, 3 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

2022 yılının 10’uncuında yapılan ihaleye Albayrak Seyahat Ticaret Anonim Şirketi ve Mesant Gıda Restaurant İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi katılım sağlamıştı.

Yapılan değerlendirmeler sonucu tesislerin işletmeciliği Albayrak Seyahat Ticaret Anonim Şirketi’ne verilirken durdurulan motor seferlerinin de devir teslim işlemlerinin ardından tekrar başlayacağı belirtildi