• 27 Şubat 2022 02:28
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

‘Yaz rezervasyonlarında 2019 aşıldı, Türkiye ilk sırada”

Bu haberi dinleyin
27 Şubat 2022 ‘Yaz rezervasyonlarında 2019 aşıldı, Türkiye ilk sırada”

Almanya’nın ikinci büyük grubu FTI CEO´su Ralph Schiller, rezervasyonların 2021 sonbaharından bu yana çok iyi olmaya başladığını, çok iyi bir yaz sezonu beklendiğini söyledi.

Schiller, şubatında  2022 yazı için yapılan rezervasyonların 2019’unaynı dönemini geçtiğini belirterek ‘Türkiye, Şubatında en çok rezervasyon alan ülke oldu’ dedi.

Dijital ITB´de konuşan Ralph Schiller, ile ilgili son güncel gelişmelere değinirken Avrupa´nın bir uçunda yer alan çatışmaların müşterilerdeki rezervasyon yaptırma isteklerini etkileyebileceğini söyledi.

Şu anda yapılan rezervasyonların çoğunun kısıtlamaların kaldırılmasından dolayı yakın tarihler için yapıldığını belirten Schiller, uzak tarihlere yönelik yapılan rezervasyonların da arttığına dikkati çekti.

Rezervasyon artışından kazançlı çıkan ülkelerin başında geçen yılda da olduğu gibi´ın olduğunu anlatan Schiller, insanların pandemi zamanlarında herhalde ada destinasyonlarını tercih ettiklerini ileri sürdü ve bu tutumdan Kıbrıs ve Malta adalarının da yararlandıklarını söyledi.

Türkiye´nin Şubatında´ı geçerek en çok rezervasyon alan ülke haline geldiğine değinen Schiller,´ya,´na ve hatta Birleşik Arap Emirlikleri´ne ve son günlerde tekrar sınırlarını açan Fas´a da talebin arttığını söyledi.