• 05 Mayıs 2024 09:43
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Yıldıray Karaer, Hollanda Büyükelçisi'ni Kral Günü resepsiyonunda ağırladı

Bu haberi dinleyin
05 Mayıs 2024 Yıldıray Karaer, Hollanda Büyükelçisi'ni Kral Günü resepsiyonunda ağırladı

 

Hollanda'nın ulusal günü olan Kral Günü’nü kutlamak üzere Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçiliği’ni temsilen Büyükelçi Yardımcısı Nathalie Lintvelt ve eşi ile Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın katıldığı resepsiyonda Türkiye ile Hollanda arasındaki Dostluk Antlaşması'nın 100. Yılı ile birlikte “Çalışma İş Birliği Antlaşması”nın da 60. yıl dönümü vurgulandı. Corendon Grubu’na ait Grand Park Lara Otel’de düzenlenen resepsiyona 300 davetli katıldı.

Hollanda’nın Antalya Fahri Konsolosu Yıldıray Karaer konuşmasında, “Bu yüzyıl boyunca iki ülke sadece diplomatik bağlarını güçlendirmekle kalmamış,nı zamanda kültürel, ekonomik, ve sosyal alanlardaki iş birliklerini de geliştirmiştir. Bu dostluk her iki ülke halkı arasında köprüler kurmuş ve ortak değerleri paylaşmanın gücünü göstermiştir” dedi.

Hollanda'nın ulusal günü nedeni ile düzenlenen resepsiyonda konuşan Büyükelçi Yardımcısı Nathalie Lintvelt da, iki ülke arasındaki dostluğun yüzyıllar öncesine dayandığını, bugün Türkiye'de 3.000'den fazla Hollandalı şirketin faaliyet gösterdiğini, buradaki en büyük doğrudan yabancı yatırımcı olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Hollanda Antalya Fahri Konsolosu Yıldıray Karaer'in Türkiye ve Hollanda arasındaki bağları güçlendirmek için gösterdiği özveri için teşekkür ederek, ortak kültürel faaliyetlerin yanı sıra ticaret ve yatırımla ilgilenen Hollandalı şirketleri desteklemek için mükemmel çalışmalar yapıldığına değindi.